Boek
Nederlands

Passie in de keuken

Gordon Ramsay (auteur), Roz Denny (auteur), Geoff Lung (fotograaf)
Passie in de keuken – Gordon Ramsay, de blauwbaard van de Britse keuken Paspoort Geboren: Glasgow, 8 november 1966 Opleiding: Hotel-management Gewerkt bij: Marco Pierre White (Harvey’s), Albert Roux (Le Gavroche), Guy Savoy, Joel Robuchon Eigen restaurants: Gordon Ramsay, Petrus Gordon Ramsay in Claridge’s, Angela Hartnett in het Connaught-
Onderwerp
Gerechten
Titel
Passie in de keuken
Auteur
Gordon Ramsay Roz Denny
Fotograaf
Geoff Lung
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gordon Ramsay's passion for flavour
Editie
2
Uitgever
Zwolle: Good Cook, 2007 | Andere uitgaves
191 p. + ill.
ISBN
90-73191-46-7 9789073191464 (paperback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Herdruk van een boek van de bekende Britse kok, ooit voetballer bij de Glasgow Rangers, nu gelauwerd met twee Michelinsterren. Eerst veel aandacht voor de bouwstenen: belangrijk in de restaurantkeuken is het werken aan de 'mise en place', de voorbereidingen, het vooraf maken van bouillons, sauzen, deegsoorten enz. Ook in de thuiskeuken zijn dit handelingen die gedaan kunnen worden op momenten dat er tijd voor is waardoor koken een stuk eenvoudiger wordt. De originele en inventieve recepten staan op menuvolgorde, het laatste hoofdstuk is gewijd aan het maken van garneringen die voor de juiste afwerking zorgen. De recepten van Ramsay zijn voor koks met enige ervaring. Ze zijn betrouwbaar en munten uit door een logische werkvolgorde. Geïllustreerd met mooie kleurenfoto's die de gerechten in hun waarde laten. Achterin een verklarende lijst van kooktermen. Bij de recepten de ingrediëntenopgave in de marge, handelingen puntsgewijs. Goed vertaald. Alfabetisch trefwoorden-/receptenregister.

Over Gordon Ramsay

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Dave Pullig

Gordon James Ramsay (Johnstone, 8 november 1966) is een Britse topkok die in die hoedanigheid regelmatig op de televisie is te zien. Hij heeft een contract bij Fox.

Levensloop

Ramsay werd geboren in Schotland, maar groeide op in Engeland omdat zijn ouders verhuisden naar Stratford-upon-Avon. Hij heeft geen makkelijke jeugd gehad, in het Britse tv-programma 60 Minutes vertelde Ramsay dat zijn vader een alcoholist was die zijn moeder mishandelde. Zijn broer was verslaafd aan heroïne. Ramsay groeide op in armoedige omstandigheden en wilde weg. In zijn jongere jaren speelde hij in het jeugdelftal voetbal voor de in de Football League Two spelende voetbalclub Oxford United, tot hij op zijn twaalfde werd ontdekt door een scout van de Schotse voetbalclub Rangers FC.

Hij moest stoppen met voetbal door een niet meer genezende knieblessure. Ramsay besloot in de catering te gaan werken omdat hij verwachtte als kok te kunnen …Lees verder op Wikipedia

Suggesties