Boek
Nederlands
Voor Wereldgerechten heeft Gordon Ramsay zijn favoriete recepten uit de hele wereld bij elkaar gezocht. Van de Griekse en de Arabische tot de Thaise en de Indiase keuken: alleen de allerbeste gerechten zijn goed genoeg voor Ramsay. Bij elk recept legt hij precies uit hoe je het beste resultaat kunt krijgen, en alle benodigde technieken worden glashelder beschreven.
Met wereldgerechten laat R
Onderwerp
Gerechten
Titel
Wereldgerechten
Auteur
Gordon Ramsay Emily Quah
Medewerker
Mark Sargeant
Fotograaf
Chris Terry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
World food
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2010
256 p. : ill.
ISBN
9789021547459 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Om lekker buiten de grenzen te eten hoef je niet altijd te reizen; in iedere stad zijn wel exotische restaurants te vinden. Gordon Ramsay maakte een keuze uit talloze gerechten die hij op reis leerde waarderen, maar ook b.v. bij de plaatselijke Chinees, een Thais of een Indiaas restaurant. Dit boek biedt een keuze uit achtereenvolgens de Franse, Italiaanse, Griekse, Spaanse, Britse, Arabische, Chinese, Thaise, Indiase en Amerikaanse keukens; het zijn bekende en minder bekende gerechten, voor elk wat wils. Ramsay pretendeert niet authentiek te zijn, het zijn vaak zíjn variaties, maar de recepten zijn niet te moeilijk met meestal goed tot redelijk verkrijgbare ingrediënten, zeker in de toko, al had de vertaler best wat alternatieven mogen geven voor Britse aardappelrassen. Hier en daar wordt nogal veel vlees gebruikt, het mocht duidelijk wat meer zijn, maar het boek bevat ook vegetarische recepten. Ramsay legt bij elke landenkeuken een techniek uit aan de hand van foto’s (o.a. dolma’s, …Lees verder

Over Gordon Ramsay

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Dave Pullig

Gordon James Ramsay (Johnstone, 8 november 1966) is een Britse topkok die in die hoedanigheid regelmatig op de televisie is te zien. Hij heeft een contract bij Fox.

Levensloop

Ramsay werd geboren in Schotland, maar groeide op in Engeland omdat zijn ouders verhuisden naar Stratford-upon-Avon. Hij heeft geen makkelijke jeugd gehad, in het Britse tv-programma 60 Minutes vertelde Ramsay dat zijn vader een alcoholist was die zijn moeder mishandelde. Zijn broer was verslaafd aan heroïne. Ramsay groeide op in armoedige omstandigheden en wilde weg. In zijn jongere jaren speelde hij in het jeugdelftal voetbal voor de in de Football League Two spelende voetbalclub Oxford United, tot hij op zijn twaalfde werd ontdekt door een scout van de Schotse voetbalclub Rangers FC.

Hij moest stoppen met voetbal door een niet meer genezende knieblessure. Ramsay besloot in de catering te gaan werken omdat hij verwachtte als kok te kunnen …Lees verder op Wikipedia

Suggesties