Een journaliste gaat op onderzoek uit wanneer tieners een aantal dagen na het bekijken van een lugubere video op mysterieuze wijze om het leven komen.
Titel
The ring
Regisseur
Gore Verbinski
Scenarist
Ehren Kruger
Naar het werk van
Kôji Suzuki
Componist
Hans Zimmer 1957-
Acteur
Naomi Watts Martin Henderson Brian Cox 1946- David Dorfman Jane Alexander
Taal
Engels
Uitgever
Dreamworks Home Entertainment, 2006 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Engels, Frans, Duits, Nederlands, Bulgaars, Arabisch
EAN
8717721880355

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Horrorfilm uit 2002 van Gore Verbinski, een remake van de Japanse film ‘Ringu’ van Hideo Nakata. Journaliste Rachel (Naomi Watts) gaat op onderzoek wanneer haar zestienjarige nichtje en een aantal vrienden een aantal dagen na het bekijken van een lugubere video op mysterieuze wijze om het leven komen. Zelf loopt haar leven ook gevaar, evenals dat van haar jonge zoontje. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) De Japanse horrorfilm Ringu was in 1998 de meest succesvolle horrorfilm ooit in de Japanse filmgeschiedenis. De Amerikaanse filmgigant Dreamworks, die naar eigen zeggen 'wereldwijd wil inspireren en behagen', kocht subiet de rechten en maakte een Amerikaanse variant. Een variant die horrorliefhebbers wereldwijd behaagde. (…) Een uiterst beklemmende film met minimale effecten en maximaal resultaat. Zorg dat vrienden en familie de film ook bekijken en geef ze na afloop even een belletje.’ Nakata regisseerde in 2005 ‘The ring two’, opnieuw met Watts in de hoofdrol.

Over Gore Verbinski

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door alotofmillion

Gregor Verbinski (Oak Ridge (Tennessee), 16 maart 1964) is een Amerikaans filmregisseur.

Verbinski startte zijn carrière als regisseur door muziekclips te regisseren voor bands als Bad Religion en Monster Magnet. Destijds werkte hij voor Palomar Pictures. Hij had daarvoor ook al gespeeld in een band, namelijk The Little Kinds. Nadat hij diverse muziekclips had geregisseerd, ging hij werken voor een reclamebureau, waar hij diverse reclames regisseerde voor onder andere Nike, Coca-Cola, Canon, Skittles en United Airlines. Voor een reclame van Budweiser, waarin een aantal kikkers de naam van het bedrijf kwaken, ontving Verbinski vier Clio Awards en een Cannes advertising Silver Lion.

Nadat Verbinski een kortfilm had gemaakt, The Ritual, maakte hij zijn eerste echte speelfilm in 1997, Mousehunt. Deze film werd een groot succes, waarna hij nog veel meer films mocht regisseren. Zo kwam in 2001 de film The Mexican uit, waarin Julia R…Lees verder op Wikipedia