Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De sjamaan van sevilla : roman

Govert Derix (auteur)
+1
De sjamaan van sevilla : roman
×
De sjamaan van sevilla : roman De sjamaan van sevilla : roman

De sjamaan van sevilla : roman

Genre:
Tweelingbroers Felix en Gabriel zijn beiden op zoek naar zichzelf, ieder op zijn eigen unieke wijze.
Titel
De sjamaan van sevilla : roman
Auteur
Govert Derix
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Maastricht: TIC, 2015
304 p. : ill.
ISBN
9789491561498 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze roman van Govert Derix (1962) boeit vanaf het begin. Al in het eerste hoofdstuk wordt de spanning opgebouwd en die laat je niet meer los. De gebeurtenissen die de tweelingbroers Felix en Gabriel Quint meemaken zijn soms bizar, soms spiritueel, soms ook humoristisch; maar steeds verrassend. Het verhaal leest heel gemakkelijk, terwijl het uiteindelijk gaat om twee hoofdpersonen die - in bijzondere omstandigheden - op zoek zijn naar zichzelf, geen simpel gegeven dus. Beiden steken zij boven het maaiveld uit, ieder op zijn eigen unieke wijze. De schrijver laat daarbij zijn wijde fantasie volop zijn gang gaan. Een aanrader.

Over Govert Derix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jacqueline Machado de Souza

Govert Derix (Horst, 1962) is een Nederlandse ondernemer, filosoof en schrijver. Hij studeerde filosofie in Rotterdam en Utrecht en psychologie in Utrecht.

Derix werd vooral bekend met het managementboek The Vision Web (2000). Hierin beschrijft hij de oprichting en ontwikkeling van het bedrijf 'The Vision Web', waarin klassieke machtsstructuren (zoals hiërarchische baas-werknemer verhoudingen) zijn losgelaten, zodat de ontplooiing van de individuele werknemer voorop komt te staan.

In 2004 publiceerde hij het boek Ayahuasca- een kritiek van de psychedelische rede (nominatie Socrates Wisselbeker). Het is een semi-persoonlijk boek dat verhaalt over de wonderlijke werking van het psychedelische middel ayahuasca. Zelf zegt hij hierover: "Er opent zich een perspectief op een completer begrip van de menselijke situatie. Je beleeft verbinding met belangrijke zaken die in ieder geval op dat moment uiterst reëel voor je zijn, zoals 'het goede, 'authentic…Lees verder op Wikipedia