Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gods geschenk : roman

Govert Derix (auteur)
+1
Gods geschenk : roman
×
Gods geschenk : roman Gods geschenk : roman

Gods geschenk : roman

Genre:
Een winnares van de Nobelprijs voor economie komt op haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostela tot een ingrijpend besluit.
Titel
Gods geschenk : roman
Auteur
Govert Derix
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Maastricht: TIC, 2014
279 p.
ISBN
9789491561245 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Nederlandse literatuur kent een genre, dat we streekromans noemen. Deze hebben het kenmerk dat de locatie waar het verhaal zich afspeelt, een belangrijke stempel drukt op het verhaal. De streek en haar kenmerken bepalen de sfeer en soms zelfs het verloop van het plot. Personen in streekromans hebben specifieke kenmerken die passen bij de locatie. Zo ook in 'Gods Geschenk', al speelt dat verhaal zich af in Spanje. Daar is de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela de "streek" die de loop van het verhaal in belangrijke mate inkleurt. Niet het minst door de rol die Jesus Mateo de la Mancha, de hoeder van de weg, speelt. Het verhaal leest vlot en heeft een vreemde spanning. Een aanrader. Normale druk.

Over Govert Derix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jacqueline Machado de Souza

Govert Derix (Horst, 1962) is een Nederlandse ondernemer, filosoof en schrijver. Hij studeerde filosofie in Rotterdam en Utrecht en psychologie in Utrecht.

Derix werd vooral bekend met het managementboek The Vision Web (2000). Hierin beschrijft hij de oprichting en ontwikkeling van het bedrijf 'The Vision Web', waarin klassieke machtsstructuren (zoals hiërarchische baas-werknemer verhoudingen) zijn losgelaten, zodat de ontplooiing van de individuele werknemer voorop komt te staan.

In 2004 publiceerde hij het boek Ayahuasca- een kritiek van de psychedelische rede (nominatie Socrates Wisselbeker). Het is een semi-persoonlijk boek dat verhaalt over de wonderlijke werking van het psychedelische middel ayahuasca. Zelf zegt hij hierover: "Er opent zich een perspectief op een completer begrip van de menselijke situatie. Je beleeft verbinding met belangrijke zaken die in ieder geval op dat moment uiterst reëel voor je zijn, zoals 'het goede, 'authentic…Lees verder op Wikipedia