Boek
Nederlands

Mensheid is een brief aan jou

Govert Derix (auteur)

Mensheid is een brief aan jou

Een meisje van 9 verdwijnt en vindt een stervende man.
Onderwerp
Dood, Liefde, God
Titel
Mensheid is een brief aan jou
Auteur
Govert Derix
Taal
Nederlands
Uitgever
Maastricht: TIC, © 2017
167 p.
ISBN
9789491561818 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur (1962) heeft ons al meerdere malen verrast in zijn romans met ook verrassende titels als 'De Wereldomwandelaar' en 'De sjamaan van Sevilla'. Steeds gaat het om belangrijke thema's, zoals in dit boek om duurzaamheid. Steeds zit er een dikke saus filosofie over de verhaallijnen heen. Een man wordt verliefd. Een meisje van negen jaar oud verdwijnt op raadselachtige wijze om haar ouders weer tot elkaar te brengen. Een man redt een vliegtuig vol passagiers door uit het vliegtuig te springen. Het meisje vindt een stervende man. De ouders zoeken het meisje. En door de verhalen heen speelt het centrale thema van de duurzaamheid van de aarde. Schitterend is de wijze waarop de auteur de verschillende verhaallijnen aan elkaar verbindt. Mooi ook de afwisseling van proza met soms een stukje poëzie. Een prachtig, maar niet eenvoudig te verteren verhaal.

Over Govert Derix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jacqueline Machado de Souza

Govert Derix (Horst, 1962) is een Nederlandse ondernemer, filosoof en schrijver. Hij studeerde filosofie in Rotterdam en Utrecht en psychologie in Utrecht.

Derix werd vooral bekend met het managementboek The Vision Web (2000). Hierin beschrijft hij de oprichting en ontwikkeling van het bedrijf 'The Vision Web', waarin klassieke machtsstructuren (zoals hiërarchische baas-werknemer verhoudingen) zijn losgelaten, zodat de ontplooiing van de individuele werknemer voorop komt te staan.

In 2004 publiceerde hij het boek Ayahuasca- een kritiek van de psychedelische rede (nominatie Socrates Wisselbeker). Het is een semi-persoonlijk boek dat verhaalt over de wonderlijke werking van het psychedelische middel ayahuasca. Zelf zegt hij hierover: "Er opent zich een perspectief op een completer begrip van de menselijke situatie. Je beleeft verbinding met belangrijke zaken die in ieder geval op dat moment uiterst reëel voor je zijn, zoals 'het goede, 'authentic…Lees verder op Wikipedia