Daisy
Nederlands

De ontdekking van de ruimte

Govert Schilling (auteur), Lot Vandekeybus (verteller)
+1
De ontdekking van de ruimte
×
De ontdekking van de ruimte De ontdekking van de ruimte
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Is er leven op Mars? Waar komt de maan vandaan? Allerlei feiten, weetjes en vragen over de maan, planeten en sterren komen aan bod.
Onderwerp
Sterren
Titel
De ontdekking van de ruimte
Auteur
Govert Schilling
Verteller
Lot Vandekeybus  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
8:35
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw
Plaatsingssuggestie
552 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bestaat het mannetje op de maan echt? Hoe heet is het op Venus? Wetenschapsjournalist Govert Schilling neemt kinderen mee op een boeiende reis door het heelal. Het betreft een bundeling van de kleurrijke uitgaven 'De ontdekking van de maan' (2009), 'De ontdekking van planeten' (2011) en 'De ontdekking van de sterren' (2012)*. Telkens wordt een subthema behandeld op twee naast elkaar liggende pagina’s. De informatie is informatief, helder en duidelijk, begrijpelijk en beeldend. Kinderen worden regelmatig bij de tekst betrokken. Ze kunnen de (wetenschappelijke) informatie zelfstandig tot zich nemen, begrijpen en verwerken: feiten, weetjes, informatie uit de geschiedenis, mythen en wetenschappelijke (soms zelf uit te voeren) onderzoekjes. Kleurenfoto’s en andere illustraties maken het helemaal af. Overzichtelijke en kleurrijke vormgeving. Het is de bekende sterrenkundejournalist gelukt om een boek te maken voor jonge onderzoekers, over een thema dat zo ‘dichtbij’ is en tegelijkertijd zo …Lees verder

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia