Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een aap die kan blozen : hoe uniek is de mens? : een speurtocht

Govert Schilling (auteur)
+1
Een aap die kan blozen : hoe uniek is de mens? : een speurtocht
×
Een aap die kan blozen : hoe uniek is de mens? : een speurtocht Een aap die kan blozen : hoe uniek is de mens? : een speurtocht

Een aap die kan blozen : hoe uniek is de mens? : een speurtocht

Interviews met wetenschappers over de vraag: waarin onderscheidt de mens zich van andere dieren?
Titel
Een aap die kan blozen : hoe uniek is de mens? : een speurtocht
Auteur
Govert Schilling
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hilversum: Fontaine, 2015
175 p. : ill.
ISBN
9789059566590 (hardback)
Plaatsingssuggestie
600.2 (SISO) Biologie ; Evolutie (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Neerslag van achttien interviews die de auteur, wetenschapsjournalist op het gebied van sterrenkunde, oorspronkelijk afnam voor het AMC Magazine. Het onderwerp van die vraaggesprekken was: waarin onderscheidt de mens zich van andere dieren? Deze vraag naar de uniciteit van de mens, met name op het gebied van hersenfuncties en gedrag, werd voorgelegd aan deskundigen op vele gebieden: biologen, taalkundigen, psychologen, filosofen en andere takken van wetenschap. Een eenduidig antwoord komt er niet, maar de gesprekken zijn interessant door de vele invalshoeken. Een poging tot samenvatting en synthese ontbreekt helaas. Interessant en goed leesbaar voor een groot publiek. Voorzien van korte biografieën van de ondervraagden.

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia