Boek
Nederlands

Galaxies : sterrenstelsels als bouwstenen van het heelal

Govert Schilling (auteur)
+1
Galaxies : sterrenstelsels als bouwstenen van het heelal
×
Galaxies : sterrenstelsels als bouwstenen van het heelal Galaxies : sterrenstelsels als bouwstenen van het heelal

Galaxies : sterrenstelsels als bouwstenen van het heelal

Informatie in woord en beeld over o.a. bouw en evolutie van het heelal, ons melkwegstelsel, kosmische buren, soorten galaxieën, botsende sterrenstelsels, clusters, stervorming, oerknal, zwarte gaten.
Titel
Galaxies : sterrenstelsels als bouwstenen van het heelal / tekst en samenstelling Govert Schilling
Auteur
Govert Schilling
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, 2019 | Andere uitgaves
239 p. : ill.
ISBN
9789059568624 (hardback)
Plaatsingssuggestie
552.3 (SISO) Heelal ; Heelal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Govert Schilling (1956) is wetenschapsjournalist en verdienstelijk publicist over sterrenkunde (o.a. ruim vijftig boeken). In dit prachtige kijkboek geeft hij daarnaast een verhelderende uiteenzetting over bouw en evolutie van het heelal. Door het grote formaat komen de circa honderdvijftig afbeeldingen van de kosmos in kleur perfect tot hun recht. Bijna kunstzinnig. Foto's van de grootste telescopen en ruimteobservatoria, waarbij soms opnames in verschillende golflengtegebieden zijn samengevoegd. Maar ook door computers gegenereerde beelden. Steeds met duidelijke toelichting. In het verhaal zelf (zes hoofdstukken) over ons melkwegstelsel, kosmische buren, soorten galaxieën, botsende sterrenstelsels, clusters, stervorming etc., is Schilling pas goed op dreef. Met bevlogen taalgebruik weet hij moeilijke zaken op zeer plastische wijze duidelijk te maken en de lezer voortdurend in verwondering te brengen over de grootsheid van het heelal, ruimte en tijd en de nietigheid van onze planeet…Lees verder

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia