Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mars : het rode raadsel

Govert Schilling (auteur), Peter-Paul Rauwerda (illustrator)
Met veel zwartwittekeningen en een aantal kleurenfoto's worden de planeet Mars en het onderzoek naar deze planeet in de loop der tijden beschreven. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Mars (planeet)
Titel
Mars : het rode raadsel
Auteur
Govert Schilling
Illustrator
Peter-Paul Rauwerda
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2003
120 p., [8] p. pl.
ISBN
9789045100722
Plaatsingssuggestie
552.4 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit deel uit de ‘iQ- reeks’ gaat over de rode planeet Mars. De auteur (sterrenkundejournalist en –schrijver) opent met een voorspellende beschrijving van het onderzoek van de Beagle 2, een onbemand Europees onderzoeksstation dat eind december 2003 op Mars landt. Dit is het begin van een indrukwekkend boek waarin de lezer kennis maakt met Mars en de wetenschappers die door de eeuwen heen steeds meer leerden over deze planeet. Het geloof in leven op Mars heeft vele geslaagde en mislukte Marsexpedities met onbemande ruimtesondes tot gevolg gehad. De expedities komen, met eventuele resultaten, op een leuke manier onder de aandacht. Een verzonnen Marsvakantie vol humor geeft de lezer terloops nog meer informatie. Het boek (harde kaft) geeft in de brede rechtermarges extra informatie en sites. Zwartwittekeningen en acht pagina’s vol kleurenfoto’s sieren het boek op. De kracht van de auteur is, zoals altijd, zijn goede uitleg van de soms lastige materie aan de hand van dagelijkse voorbeelden…Lees verder

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties