Boek
Nederlands

Ongelooflijk waar! : onvoorstelbare ruimteweetjes

Govert Schilling (auteur)
+1
Ongelooflijk waar! : onvoorstelbare ruimteweetjes
×
Ongelooflijk waar! : onvoorstelbare ruimteweetjes Ongelooflijk waar! : onvoorstelbare ruimteweetjes

Ongelooflijk waar! : onvoorstelbare ruimteweetjes

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Zwarte gaten kun je zien, op de maan is geen geluid en op Venus regent het zwavelzuur. Verbaas je over vijftig weetjes tijdens een reis door de ruimte. Met ruimte- en eigentijdse illustraties in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Weetjes, Heelal
Titel
Ongelooflijk waar! : onvoorstelbare ruimteweetjes
Auteur
Govert Schilling
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
95 p. : ill.
ISBN
9789021016610 (hardback) 9789024571512 (hardback)
Plaatsingssuggestie
552 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zwarte gaten kun je zien. Op de maan is geen geluid. Op Venus regent het zwavelzuur. Dit zijn drie van de vijftig onderwerpen die wetenschapsjournalist Govert Schilling belicht in een aantrekkelijke verteltrant. De stap-voor-stapuitleg van (veelal) abstracte principes is helder (bv.: op de maan is geen lucht om te trillen, dus hoor je er niets). De verbinding tussen de beschreven verschijnselen en de ervaringswereld van jonge lezers levert sprekende vergelijkingen en voorbeelden op (zoals ‘er zijn meer sterren in het heelal dan zandkorrels op aarde’; ‘op Venus ben je om de andere dag jarig’; ‘de zon slokt planeten op’). De meeste onderwerpen beslaan twee pagina’s. De kleurenillustraties zijn een combinatie van (ruimte)foto’s en eigentijdse humoristische beelden c.q. foto's met tekstballonnen. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out. Dat je op de maan heel hoog kunt springen, weten kinderen wel, maar de meeste andere inderdaad ongelooflijke feiten zullen nieuw voor ze zijn. Omdat de hoof…Lees verder

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia