Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Anne & Anne

Greet Beukenkamp (auteur)
+1
Anne & Anne
×
Anne & Anne Anne & Anne
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Anne (13) is net verhuisd. Wie is dat vreemde meisje in hun nieuwe huis? Anne raakt van haar aanwezigheid erg in de war: het meisje lijkt niet alleen op haar, zij draagt ook dezelfde naam. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Anne & Anne
Auteur
Greet Beukenkamp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2009 | Andere uitgaves
171 p.
ISBN
9789025852818

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In haar nieuwe huis ziet de 13-jarige Anne een meisje dat zegt daar ook te wonen, samen met haar vader en haar gehandicapte zusje. Ze lijkt sprekend op Anne, is precies even oud en draagt ook dezelfde naam (de 'andere Anne'). De meisje blijken veel gemeenschappelijk te hebben. Dat is terug te voeren op een ongeluk, dat de ouders overkwam toen Anne twee jaar was. Vanaf deze gebeurtenis zijn er twee scenario's van toepassing: de zwangere moeder wordt gered, maar de baby overlijdt kort na de geboorte (Anne); de moeder overlijdt en het kind komt gehandicapt ter wereld (andere Anne). In het nieuwe huis raken hun parallelle werelden elkaar, totdat de andere Anne gaat verhuizen. Annes stiefvader gelooft en helpt Anne; haar moeder denkt dat alle grote veranderingen in haar leven maken dat ze in de war is en een fantasievriendin heeft gecreëerd. De lezer mag uitmaken wie gelijk heeft. Invoelbaar wordt beschreven wat de eenzame Anne meemaakt, zowel in haar dagelijks leven als in haar confrontat…Lees verder

Over Greet Beukenkamp

CC BY 3.0 - Foto van/door Greet Beukenkamp

Greet Beukenkamp (Haarlem, 7 augustus 1939) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Ze bezocht de Bloemendaalse Schoolvereniging en daarna het Kennemer Lyceum in Overveen. Ze volgde een opleiding voor onderwijzeres, waarna ze psychologie ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze was begonnen toneelstukken te schrijven en regisseren voor groep 8 van de basisschool en deze waren uitgegeven, wijdde ze zich aan het schrijven van kinderboeken. In 1992 kwam haar eerste boek Een lange reis op korte pootjes uit en sindsdien heeft ze vrijwel elk jaar een boek uitgebracht.

Haar boeken Ontvoerd en De Kattenkwaadclub werden genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Op het ogenblik worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij Clavis. (Hasselt, Amsterdam, New York)


Bibliografie