Boek
Nederlands

De kattenkwaadclub

Greet Beukenkamp (auteur), Thomas Coltof (illustrator)
+1
De kattenkwaadclub
×
De kattenkwaadclub De kattenkwaadclub
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een paar kinderen richten de Kattenkwaadclub op en maken daarvoor regels, waar je je aan moet houden. Dennis heeft daar echter moeite mee. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De kattenkwaadclub / Greet Beukenkamp ; ill. Thomas Coltof
Auteur
Greet Beukenkamp
Illustrator
Thomas Coltof
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, 2005 | Andere uitgaves
192 p. : ill.
Aantekening
Wordt vervolgd door: De klusclub
ISBN
90-6249-435-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lotte, Tim, Dennis, Ersin, Lionel, Anouk en Nazli beginnen een kattenkwaadclub. Ze gebruiken de bergruimte in Lionels flat als clubhuis en stellen regels voor hun club op. Maar het valt niet mee je altijd aan die regels te houden. Vooral Dennis heeft daar moeite mee. Lotte, die verliefd is op Dennis, vraagt zich af waarom hij de ene keer zo lief is en de andere keer zo stug en woest. Een verhaal over school, vriendschap en verliefdheid. Maar ook een verhaal over alcoholisme en kindermishandeling. Als door toedoen van de kattenkwaadclub gewonden vallen, komen ze tot inkeer en richten een klusclub op. De zwartwitte paginagrote karikaturale pentekeningen passen bij de tekst, maar ogen een beetje ouderwets. Vlot geschreven, meestal eenvoudig taalgebruik. Soms is er sprake van volwassen taalgebruik ("Nog nooit is ze zich zo scherp bewust geweest van zijn aanwezigheid"). Het verhaal is ingedeeld in getitelde hoofdstukken; de bladspiegel is vrij vol. Harde kaft, stevig bindwerk. Uitnodigende…Lees verder

Over Greet Beukenkamp

CC BY 3.0 - Foto van/door Greet Beukenkamp

Greet Beukenkamp (Haarlem, 7 augustus 1939) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Ze bezocht de Bloemendaalse Schoolvereniging en daarna het Kennemer Lyceum in Overveen. Ze volgde een opleiding voor onderwijzeres, waarna ze psychologie ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze was begonnen toneelstukken te schrijven en regisseren voor groep 8 van de basisschool en deze waren uitgegeven, wijdde ze zich aan het schrijven van kinderboeken. In 1992 kwam haar eerste boek Een lange reis op korte pootjes uit en sindsdien heeft ze vrijwel elk jaar een boek uitgebracht.

Haar boeken Ontvoerd en De Kattenkwaadclub werden genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Op het ogenblik worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij Clavis. (Hasselt, Amsterdam, New York)

Bibliografie