Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vlucht van de zeemeeuw

Ook verschenen als Al het water van de zee

Greet Beukenkamp (auteur)
+1
De vlucht van de zeemeeuw
×
De vlucht van de zeemeeuw De vlucht van de zeemeeuw

De vlucht van de zeemeeuw

Ook verschenen als Al het water van de zee

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Op een schoolkamp van havo 2 wordt Ivo zo erg gepest door zijn klasgenoten dat hij geestelijk en lichamelijk bezwijkt. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De vlucht van de zeemeeuw
Ook verschenen als
Al het water van de zee
Auteur
Greet Beukenkamp
Uniforme titel
Al het water van de zee
Taal
Nederlands
Editie
[Uitgebreide en herziene editie]
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021 | Andere uitgaves
335 p.
ISBN
9789044841558 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een 2 havo-klas gaat op schoolkamp naar Terschelling. De spanningen, pesterijen en treiterijen die tijdens het gehele schooljaar al speelden komen nu tot uitbarsting. Vooral Ivo moet het ontgelden. Allerlei rotgeintjes worden met hem uitgehaald. Wat een gezellige week had moeten worden, draait uit op een drama. De schrijfster laat in deze roman de ingrijpende gevolgen zien van pestgedrag. Deze uitgave is een geheel herziene en gemoderniseerde editie van het in 1992 verschenen ‘Al het water van de zee’; zo is het verhaal met ruim honderd pagina’s uitgebreid. Een belangrijk boek dat op een bijzondere manier de dramatische gevolgen van pesten duidelijk zichtbaar maakt: alle 22 leerlingen vertellen een deel van het verhaal en daardoor krijgt de lezer ook meer te weten over de thuissituatie van elke leerling, wat zorgt voor empathie en begrip voor alle betrokkenen. In het nawoord geeft de schrijfster tips voor de gepesten, de pesters en de toekijkers. Greet Beukenkamp (1939) debuteerde in …Lees verder

Over Greet Beukenkamp

CC BY 3.0 - Foto van/door Greet Beukenkamp

Greet Beukenkamp (Haarlem, 7 augustus 1939) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Ze bezocht de Bloemendaalse Schoolvereniging en daarna het Kennemer Lyceum in Overveen. Ze volgde een opleiding voor onderwijzeres, waarna ze psychologie ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze was begonnen toneelstukken te schrijven en regisseren voor groep 8 van de basisschool en deze waren uitgegeven, wijdde ze zich aan het schrijven van kinderboeken. In 1992 kwam haar eerste boek Een lange reis op korte pootjes uit en sindsdien heeft ze vrijwel elk jaar een boek uitgebracht.

Haar boeken Ontvoerd en De Kattenkwaadclub werden genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Op het ogenblik worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij Clavis. (Hasselt, Amsterdam, New York)

Bibliografie