Boek
Nederlands

Gewoonweg verdwenen

Greet Beukenkamp (auteur)
+1
Gewoonweg verdwenen
×
Gewoonweg verdwenen Gewoonweg verdwenen

Gewoonweg verdwenen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Marnix en zijn broertje en zusje gaan met vader kamperen in het bos. Moeder gaat niet mee, want hun ouders hadden de vorige avond ruzie. Vader is eten en andere spullen vergeten en gaat ze halen. Hij blijft echter lang weg.
Titel
Gewoonweg verdwenen
Auteur
Greet Beukenkamp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Maassluis: Compaan, 2011
238 p.
ISBN
9789490374600 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie kinderen van 6, 10 en 12 jaar worden in de herfstvakantie door hun vader meegenomen om in een onbekend buitenland, in een afgelegen bos te kamperen. Marnix, de oudste zoon vertrouwt het niet. Zijn vader doet namelijk nogal overspannen en weet hun moeder wel waar ze zijn? Als zijn vader de volgende dag niet meer terugkomt van het boodschappen doen volgen drie lange dagen vol angst en tegenslagen. Zonder eten en drinken, met een kapot mobieltje en nauwelijks geld moeten ze zich zien te redden. Dit vlot geschreven, ontzettend spannende verhaal beschrijft zorgen en de wil om te overleven, gezien door de ogen van Marnix die zich als oudste verantwoordelijk voelt voor zijn zus en kleine broertje. De verschillende karakters van de drie kinderen en hun reacties worden goed, invoelbaar weergegeven. Het taalgebruik is modern met korte zinnen met veel dialoog en afgestemd op de doelgroep. Jammer dat de voor de doelgroep weing aantrekkelijke omslagillustratie geen recht doet aan de inhoud va…Lees verder

Over Greet Beukenkamp

CC BY 3.0 - Foto van/door Greet Beukenkamp

Greet Beukenkamp (Haarlem, 7 augustus 1939) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Ze bezocht de Bloemendaalse Schoolvereniging en daarna het Kennemer Lyceum in Overveen. Ze volgde een opleiding voor onderwijzeres, waarna ze psychologie ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze was begonnen toneelstukken te schrijven en regisseren voor groep 8 van de basisschool en deze waren uitgegeven, wijdde ze zich aan het schrijven van kinderboeken. In 1992 kwam haar eerste boek Een lange reis op korte pootjes uit en sindsdien heeft ze vrijwel elk jaar een boek uitgebracht.

Haar boeken Ontvoerd en De Kattenkwaadclub werden genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Op het ogenblik worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij Clavis. (Hasselt, Amsterdam, New York)


Bibliografie