Boek
Nederlands

Ontvoerd

Greet Beukenkamp (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Nadat Daphne is ontvoerd en opgesloten in een kelder, vertrouwt ze haar angst en eenzaamheid, maar ook haar verliefdheid, toe aan een schrift.
Titel
Ontvoerd
Auteur
Greet Beukenkamp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, 2000 | Andere uitgaves
163 p.
ISBN
90-6249-210-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 16-jarige Daphne wordt ontvoerd en opgesloten in een kelder. Haar enige houvast is een dagboek waarin ze al haar gevoelens kwijt kan. De ontvoering is het kader waarbinnen het eigenlijke verhaal zich afspeelt. Teruggeworpen op zichzelf, angstig en eenzaam denkt ze over van alles na en wordt zelfs voor het eerst écht verliefd en nog wel op de jongste ontvoerder. Over veel dingen bezint ze zich, vooral ook over haar relatie tot haar ouders, over het leven en haar toekomst. Kortom, ze wordt in korte tijd volwassen. Over veel actuele problemen laat de schrijver haar een standpunt innemen, als een soort richtlijn voor de lezer. Het verhaal is goed geschreven, is spannend zonder té veel sensatie, wel wat romantiek, maar toch steeds tegen een nuchtere achtergrond. Als haar schrift vol is, is ook haar ontvoering tot een einde gekomen. Sympathiek boek voor meisjes vanaf ca. 13 jaar. Een handzame uitgave met een gekleurde tekening op de kaft van Daphne in haar kelder met op de achtergrond he…Lees verder

Over Greet Beukenkamp

CC BY 3.0 - Foto van/door Greet Beukenkamp

Greet Beukenkamp (Haarlem, 7 augustus 1939) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Ze bezocht de Bloemendaalse Schoolvereniging en daarna het Kennemer Lyceum in Overveen. Ze volgde een opleiding voor onderwijzeres, waarna ze psychologie ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze was begonnen toneelstukken te schrijven en regisseren voor groep 8 van de basisschool en deze waren uitgegeven, wijdde ze zich aan het schrijven van kinderboeken. In 1992 kwam haar eerste boek Een lange reis op korte pootjes uit en sindsdien heeft ze vrijwel elk jaar een boek uitgebracht.

Haar boeken Ontvoerd en De Kattenkwaadclub werden genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Op het ogenblik worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij Clavis. (Hasselt, Amsterdam, New York)


Bibliografie