Strip
Nederlands

Het einde ... !??

Greg (scenarist), William Vance (illustrator)
Dit elfde album bevat de korte verhalen die eerder in de “Superkuifje”-bundels werden gepubliceerd, aangevuld met de eerste zes pagina’s van een nooit voltooid verhaal : “De rode ketting”. In dat laatste avontuur maakt de lezer kennis met het nieuwe team van Bruno Brazil, dat Commando Kaaiman moest vervangen na de desastreuze gebeurtenissen in “Quit of dubbel voor Alak 6.”
Titel
Het einde ... !??
Scenarist
Greg
Illustrator
William Vance
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La fin ...!??
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1995
47 p. : ill.
ISBN
90-5581-039-8

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Greg

Michel Regnier (Elsene, 5 mei 1931 - Neuilly-sur-Seine, 29 oktober 1999), beter bekend onder zijn pseudoniem Greg, was een Belgisch striptekenaar, die zowel stripverhalen tekende als scenario's schreef voor andere tekenaars. Hij staat vooral bekend als de tekenaar van Olivier Blunder.

Eerste jaren

Greg groeide op in Herstal en maakte op zijn zestiende zijn debuut in de stripwereld in het tijdschrift Héroïc-Albums met 'Les Aventures de Nestor et Boniface' in de Belgische krant Vers l'Avenir. In 1953 start hij onder het pseudoniem Michel Denys de serie Le Chat over een soort superheld in het kostuum van een kat. Hij zou tot 1956 aan Le Chat werken, waarin hij al opviel door zijn uitstekende scenario's. Zijn aanvankelijk nog wat amateuristische stijl wordt bijgespijkerd onder invloed van zijn collega en vriend Franquin. De laatste haalt hem binnen bij het tijdschrift Spirou (in Vlaanderen en Nederland bekend als Ro…Lees verder op Wikipedia

Suggesties