Boek
Nederlands

Bang in bed

Gregie De Maeyer (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Joke is bang voor de griezels onder haar bed; Jo probeert haar gerust te stellen. Prentenboekje met cartoonachtige illustraties en een tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Slapen gaan
Titel
Bang in bed / tekst en creatie Gregie de Maeyer
Auteur
Gregie De Maeyer
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hasselt]:: Afijn, 2002 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
90-5933-006-4
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klein vierkant prentenboekje met een zacht plastic omslag. Op de voorkant staat een illustratie van een cartoonachtig figuurtje dat ligt te huilen in een merkwaardig ledikant terwijl ze wijst naar twee griezels onder het bed. In de op rijm gezette tekst probeert Jo om Joke, die bang in bed ligt, gerust te stellen en haar angsten te bezweren door zijn eigen heldendaden tegen monsters, spoken, draken, spinnen en ander bangmakend spul uitbundig te roemen. Zijn middel tegen bangmakers is: hard blazen. De kleurige, cartoonachtige illustraties staan soms over een en soms over twee pagina's verspreid. Het lettertype is apart, maar niet erg duidelijk. De vraag is of zo'n boekje de angsten van een kind verkleint of juist vergroot. Misschien is het verhaal interessant voor kijkers naar het kinderprogramma Ketnet. Daar wordt het als tekenfilm vertoond voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Gregie De Maeyer

Gregie De Maeyer (Kruibeke, 14 april 1951 - 29 juli 1998) was een Belgische illustrator en schrijver van kinderboeken.

Leven

Hij studeerde één jaar Publiciteit aan de Koninklijke Academie in Sint-Niklaas en nadien aan het Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs in Gent.

Werk

Als negentienjarige zette hij de eerste stappen in het wereldje door cartoons te tekenen voor kranten en tijdschriften. Zijn grote doorbraak kwam er echter pas in 1976, wanneer hij de illustraties verzorgde voor De Heksenschool van Henri van Daele. Hij zou uiteindelijk meer dan 30 boeken van Henri van beeld voorzien en ze werden een onafscheidelijk duo. De Maeyer was een van de eerste Vlaamse illustratoren die ijverde voor de vermelding van de naam van de illustrator op de cover van een boek. Hij vond immers dat een illustrator vaak vergeten wordt, terwijl zijn bijdrage aan de totstandkoming van een kinderboek uiteind…Lees verder op Wikipedia