Boek
Nederlands

Nat in bad

Gregie De Maeyer (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Joke is bang voor water; daarom wil ze niet in bad. Prentenboekje met cartoonachtige illustraties en een tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bad
Titel
Nat in bad / tekst en creatie Gregie de Maeyer
Auteur
Gregie De Maeyer
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hasselt]:: Afijn, 2002 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
90-5933-005-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Joke moet in bad, maar is bang van water. Om haar daar over heen te helpen vertelt Jo haar zijn stoere wateravonturen bij de piraten, zeemeerminnen enz. De korte, eenvoudige tekst is op rijm, waarbij soms onzinwoorden zijn gebruikt voor het rijmen en de alliteratie. Het rijmverhaal van Jo leidt zo af van het badritueel, dat na het verhaal ook de wasbeurt ongemerkt voorbij is gegaan. Uitroepen staan in een extra grote letter, gezet in een speelse, scheve golvende stand. De overige tekst is slordig gedrukt in een lelijk lettertype. De prenten met dikke zwarte lijnen zijn cartoonachtig getekend en in een heldere kleur ingekleurd. Stereotiepe figuren als piraten en zeemeerminnen, maar wel met humoristische details. Het klein formaat boekje heeft plastic pagina's zodat je het eventueel kan meenemen in bad. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Gregie De Maeyer

Gregie De Maeyer (Kruibeke, 14 april 1951 - 29 juli 1998) was een Belgische illustrator en schrijver van kinderboeken.

Leven

Hij studeerde één jaar Publiciteit aan de Koninklijke Academie in Sint-Niklaas en nadien aan het Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs in Gent.

Werk

Als negentienjarige zette hij de eerste stappen in het wereldje door cartoons te tekenen voor kranten en tijdschriften. Zijn grote doorbraak kwam er echter pas in 1976, wanneer hij de illustraties verzorgde voor De Heksenschool van Henri van Daele. Hij zou uiteindelijk meer dan 30 boeken van Henri van beeld voorzien en ze werden een onafscheidelijk duo. De Maeyer was een van de eerste Vlaamse illustratoren die ijverde voor de vermelding van de naam van de illustrator op de cover van een boek. Hij vond immers dat een illustrator vaak vergeten wordt, terwijl zijn bijdrage aan de totstandkoming van een kinderboek uiteind…Lees verder op Wikipedia