Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
'In gevoelige, gevaarlijk mooie zinnen lepelt Nettel je de treurigheid op, bar als levertraan: de liefde ontvouwt zich altijd weer prettig mals en glorieus, om dan haar kilo's te verliezen door lafheid, door een aarzeling, door de dood.' Humo
'Een verpletterend verhaal over liefde en ontgoocheling' - El País
'Een van de meest indringende blikken van de Spaanse liter
Onderwerp
Liefde, Relaties
Titel
Na de winter
Auteur
Guadalupe Nettel
Vertaler
Arie Van der Wal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Después del invierno
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2016
239 p.
ISBN
9789056725457 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De geliefde blijft altijd een raadsel

Af en toe houd je een boek in je handen dat je helpt om de wereld beter te begrijpen. Omdat het een licht werpt op obscure hoeken van de menselijke geest.

De Mexicaanse schrijfster Guadalupe Nettel (°1973) kreeg in 2010 ook bij ons enige bekendheid metDe gast, een bevreemdend verhaal over een jonge vrouw die zoekt naar haar identiteit. InNa de winterspitst ze zich toe op het mysterieuze raderwerk en de vaak bizarre gang van relaties.

De man en de vrouw die afwisselend het woord voeren, wonen duizenden kilometers van elkaar vandaan en hebben als het verhaal begint nog geen benul van elkaars bestaan.

Begrafenisstoeten

Claudio, van Cubaanse afkomst, werkt als redacteur in een uitgeverij in New York en onderhoudt een latrelatie met Ruth, die vijftien jaar ouder is dan hij. Hij laat zich kennen als een eenzelvige man die dwangmatige routines naleeft. 'Om me te beschermen tegen de chaos heb ik mijn dagelijks leven onderworpen aan een zeer strikte reeks gewoonten en beperkingen. Een daarvan is de absolute privacy van mijn onderkomen. Sinds ik verhuisd ben, heeft niemand behal…Lees verder