Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Douglas

Guido Eekhaut (auteur)
In de reeks:
Wolven; 2
Genre:
Als een holografische drager met belangrijke informatie van een keiharde misdadiger wordt gestolen, zet hij alles op het spel om die terug te krijgen.
Titel
Douglas
Auteur
Guido Eekhaut
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010
399 p.
ISBN
9789022324783 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit tweede deel (van een trilogie) over de afdeling Ecofin (economische en financiële misdaden) staat de keiharde misdadiger Douglas centraal. Als van hem een holografische drager met belangrijke informatie gestolen wordt, zet hij alles op alles om de informatie terug te krijgen. Als hij de vrouw van een politieman doodt, wordt de jacht op hem nog erger. Soms haalt politieman Thomas echter professie en wraak door elkaar. Vervolg op 'Arveladze'* waarin de Rus Averladze (die ook nu een rol speelt) de hoofdrol speelt; er is geen terugblik op het eerste deel. Het taalgebruik is makkelijk, de teksten bevatten veel dialoog en de verhaallijnen zijn eenvoudig te volgen. De karakters zijn nogal oppervlakkig in het (voorspelbaar) spannende, maar ook harde/wrede verhaal. Gebaseerd op de Vlaamse televisieserie 'Wolven'**; als spin-off werd voorjaar 2010 de film 'Wolf' uitgebracht. Filmfoto van de hoofdpersoon uit dit deel op het omslag. Paperback, normale druk.

Over Guido Eekhaut

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

Guido Eekhaut (Leuven, 1954) is een Vlaams auteur van misdaadromans, speculatieve fictie en literaire fantasie.

Hij publiceerde een vijftigtal boeken bij grote en kleine uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. Zijn kortere proza werd onder andere gepubliceerd in De Gids, Maatstaf, SIC, De Brakke Hond, Lava, en vele andere tijdschriften. Verhalen verschenen en verschijnen ook in vertalingen, onder andere in de VS, Duitsland, Polen, Roemenië, China, Italië, Argentinië en Denemarken.

Als journalist schreef hij voor de De Tijd (België), Intermediair, De Standaard, Knack en Bizz. Hij levert tevens essays aan een aantal literaire en politieke tijdschriften, waarin hij zich voornamelijk met geopolitiek, ideologie en geschiedenis bezighoudt. In de jaren tachtig schreef hij daarenboven hoorspelen, waarvoor hij bekroond werd. Ook verscheidene van zijn verhalen werden bekroond met literaire prijzen. Een van zijn eerste romans, De Ci…Lees verder op Wikipedia