Boek
Nederlands

Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Guido Geerts (redacteur), Ton Den Boon (redacteur)
+1
Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal
×
Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal

De Dikke Van Dale Studenteneditie 'Collegegeld wordt met 100 euro verhoogd', 'Wie langer studeert, moet tot vier keer zoveel collegegeld betalen'... Studenten maken zware tijden door. Daarom introduceert Van Dale de Dikke Van Dale Studenteneditie: de complete driedelige Grote Van Dale en één boekband. Het is voor het eerst in zijn 140-jarig bestaan dat de Grote Van Dale in een speciale eendelige
Titel
Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal / hoofdred. Guido Geerts en Ton den Boon
Redacteur
Guido Geerts Ton Den Boon
Taal
Nederlands
Editie
13de, herz. uitg.
Uitgever
Utrecht: Van Dale Lexicografie, 2004 | Andere uitgaves
XXVI, 4295 p.
ISBN
90-6648-029-7
Plaatsingssuggestie
Nederlands 831 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De complete 13e editie van de Dikke Van Dale is nu beschikbaar in een speciale studenteneditie in één deel, geschikt voor kleine kamers en bescheiden beurzen. Voor grotere kamers en ruimere beurzen blijft er de originele driedelige Grote Van Dale (drie delen in cassette). Het werk behandelt ruim 230.000 trefwoorden in 4300 bladzijden dundrukpapier. Eenmalige, tijdelijke uitgave. Handig en goedkoop, maar door het dundrukpapier minder prettig leesbaar dan de gewone editie.

Over Guido Geerts

Guido Geerts (Leuven, 5 mei 1935) is een Vlaams taalkundige. Tot 1995 doceerde hij Nederlandse taalkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Als jonge taalkundige werkte Geerts mee aan het WNT, een historisch woordenboek dat de Nederlandse woorden vanaf 1500 beschrijft. Later werd hij hoofdredacteur van de Grote Van Dale en bezorgde de 11e, 12e en 13e editie van het woordenboek. Hij werkte ook mee aan de Algemene Nederlandse Spraakkunst en zat de commissie voor die in opdracht van de Taalunie tussen 1990 en 1994 de Spelling Geerts ontwierp, een sterk vereenvoudigde, algoritmische, "konsekwente" spelling van het Nederlands die uiteindelijk niet ingevoerd werd.

Geerts ijvert als taalpoliticus voor het gebruik van de Algemeen Nederlandse norm in Vlaanderen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek