Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2007
3 dvd-video's
Oorspr. opname
1993
Speelduur
ca. 325 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8711983488502 (disc 1) 8711983488519 (disc 2) 8711983488526 (disc 3)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Guido Henderickx

Guido Herman Celina Henderickx (Antwerpen, 1942) is een Vlaams filmregisseur.

Henderickx studeerde in 1966 af aan het HRITCS te Brussel.

Henderickx regisseerde een aantal kortfilms, documentaires en televisieprogramma's naast een aantal langspeelfilms. Daarnaast schreef hij ook scenario's en monteerde hij andere langspeelfilms.

Verbrande Brug uit 1975 was zijn regiedebuut. Deze film met Jan Decleir werd opgenomen in en ging over de arbeiderswijk Verbrande Brug ten noorden van Vilvoorde. Daarna maakte hij Dood van een sandwichman; over het leven en het dodelijk ongeluk van Jean Pierre Monsere.

In 1988 werd Guido Henderickx genomineerd met Skin voor de International Fantasy Film Award.

Filmografie

  • 1975: Verbrande brug
  • 1979: De proefkonijnen
  • 1993: Moeder, waarom leven wij? (miniserie)
  • 1998: S.
  • 2006: Koning van de Wereld (miniserie)
Lees verder op Wikipedia