Boek
Engels

This book is full of monsters

This book is full of monsters

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sommig monsters lijken schattig, maar ze hebben vlijmscherpe tandjes. Andere monsters stinken, zitten vol snot en slijm of hebben giftige staarten. Weet je zeker dat je niet bang bent en dat je verder durft te kijken? Prentenboek met humoristische kleurenillustraties en een pop-up. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
This book is full of monsters
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Engels
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Dit is een boek vol monsters
Uitgever
New York: Clavis, 2017
[28] p : ill.
ISBN
9781605373607
Plaatsingssuggestie
(ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een boek boordevol monsters. Wie niet bang is, kan het boek opendoen. In het begin zien we kleine, schattige monsters. We moeten wel blijven opletten, want ze hebben hele scherpe tanden en kunnen bijten. Wie verder durft, kan gaan kijken bij de andere monsters, zoals het stinkmonster en het slijmmonster. Tot slot nemen we een kijkje bij het monster dat in het donker achter de tralies zit… Een spannend, leuk prentenboek over monsters en durf. Het taalgebruik is eigentijds. Per twee pagina’s zijn er circa acht korte regels tekst. Het lettertype is vrij groot en klassiek. Sommige woorden zijn vet, groot of in een speels karakter gedrukt. De tekst richt zich rechtstreeks tot de lezer. Het boek is rijkelijk geïllustreerd. De grappige felgekleurde illustraties beslaan twee pagina’s. We zien schattige, vieze, gekke en enge monsters in allerlei soorten en maten. Achter in het boek is een grote pop-up waarop het laatste monster te zien is. Illustrator Guido Van Genechten heeft al veel prentenb…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max