Boek
Russisch

Den' rozhdeniya rikki

Den' rozhdeniya rikki

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Konijntje Rikki is jarig. Samen met zijn moeder bereidt hij zijn verjaardagsfeestje en de komst van al zijn vriendjes voor. Zijn beste vriendinnetje Anni heeft iets speciaals voor hem bedacht. Prentenboek met paginagrote schilderingen in kleur.
Onderwerp
Jarig zijn
Extra onderwerp
Russische taal
Titel
Den' rozhdeniya rikki
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Russisch
Oorspr. titel
Rikki is jarig
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789952513004
Plaatsingssuggestie
Jarig zijn (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max