Boek
Engels

Gilbert the ghost

+1
Gilbert the ghost
×
Gilbert the ghost Gilbert the ghost
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Spookje Gilbert is anders dan de andere spookjes. Hij wil geen mensen aan het schrikken maken. Daarom wordt hij opgesloten in een enge toren. Maar is dat wel zo erg? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Anders zijn, Spoken
Titel
Gilbert the ghost
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Engels
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Spookje Spartacus
Uitgever
New York: Clavis, 2015
[24] p. : ill.
ISBN
9781605372235 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Anders zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit aandoenlijke prentenboek is een vertaling van ‘Spookje Spartacus’*. Al vanaf zijn geboorte is spookje Gilbert anders dan zijn soortgenoten. Dit wordt heel duidelijk wanneer hij naar school gaat. Hij maakt veel vrienden en houdt ervan om les te volgen. Er is echter een ding dat Gilbert niet kan: spoken! Wanneer de andere spoken hun kreten oefenen, kan Gilbert enkel zachtjes ‘bahoooo’ zeggen. Daarom wordt hij verbannen naar een verlaten toren. Gelukkig maakt Gilbert snel een nieuwe vriend, Meow. Samen met deze lieve kat bouwt Gilbert een gezellig leven op in de toren. Guido van Genechten is onder meer bekend door zijn boeken over Rikki, 'Kleine kangoeroe' en 'De wiebelbillenboogie'. Dit prentenboek valt op door de prachtige illustraties in gemengde techniek. Met behulp van krijt, aquarel en inkt maakt de illustrator er telkens een kunstwerk van. Hoewel het verhaal over spoken gaat, wordt het nooit echt eng. De spookjes worden vriendelijk voorgesteld en er wordt veel humor gebruikt. …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max