Het geheim van IJsje

Het geheim van IJsje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
IJsje, de kleine ijsbeer, werkt zonder dat mama het merkt, aan een geheim. Prentenboek met grote illustraties in koude tinten en met een voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het geheim van IJsje
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011 | Andere uitgaven
[25] p. : ill.
ISBN
9789044802108 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Voelboeken (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

ISBN: 90 448 0210 0 TITEL: Het geheim ...

ISBN: 90 448 0210 0

TITEL: Het geheim van IJsje

AUTEUR: Guido van Genechten

VERKOOPPRIJS: 14,50 EUR

LEEFTIJDSCATEGORIE: + 3 jaar

Uitgeverij Clavis

KORTE BESCHRIJVING INHOUD:

IJsbeer IJsje en mama houden heel veel van elkaar. Ze zijn altijd samen. Of bijna altijd. Want sinds kort heeft IJsje een geheim, een geheim van hem alleen. Maar op een dag kan hij er niet langer over zwijgen. Hij moet het aan mama vertellen. En als IJsje zijn geheim verklapt, ontstaat het mooiste moment van samensmelting in onvoorwaardelijke liefde.

Het ontwapenende vervolg op de bestseller Omdat ik zoveel van je hou, het eerste verhaal over IJsje waarvan er wereldwijd al meer dan 125.000 exemplaren verkocht zijn.

IJsje is het zachtste ijsbeertje van de wereld. Door een uniek vilten laagje in het boek kun je hem echt voelen.

IJsje, een gepersonifieerd ijsbeertje, heeft een geheimpje. Als hij op een dag met zijn moeder gaat vissen, gaat hij even weg om te plassen; althans dat zegt hij. In werkelijkheid werkt hij aan zijn geheim. Laat in de middag, als zijn moeder het eten bereidt, gaat hij opnieuw naar zijn geheim. Na het avondeten en het dutje van zijn moeder kan IJsje niet langer wachten met het onthullen van dat geheim en neemt hij zijn moeder mee om haar de van sneeuw gemaakte moeder en kindje ijsbeer te laten zien. 's Nachts dromen ze er allebei van. Wit, licht blauw en zacht lila zijn de hoofdtinten van de in waterverf uitgevoerde illustraties die over beide pagina' verdeeld zijn. In tegenstelling tot de gladde pagina's is het ijsbeertje uitgevoerd in geruwd wit karton. De naturalistische illustraties zijn aangevuld met door de mens gebruikte en/of gemaakte elementen (hengel, sneeuwpop, emmer, lantaarn enz). Voor de tekst, om de andere pagina en wisselend onder of boven, is een groot lettertype gebr…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max