Boek
Nederlands

Het grote poepconcours

+1
Het grote poepconcours
×
Het grote poepconcours Het grote poepconcours

Het grote poepconcours

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Koning Keutel de Eerste en de minister van Binnenlandse Poepaangelegenheden organiseren het jaarlijkse Poepconcours. De onderdanen tonen hun mooiste kakkunstwerkjes, waaronder een koeienvlaai, muizenstrontjes, keuteltorentjes en -constructies en een reuzendrol. Wiens naam haalt dit jaar de gedenksteen?
Titel
Het grote poepconcours
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789044817744 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Humor (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Leeuwenkoning Keutel is dol op poep en pies. Elk jaar organiseert hij een groot Poepconcours. Alle dieren moeten hun uitwerpselen op een zo origineel mogelijke wijze presenteren. Juffrouw Koe heeft een koeienvlaai in een taartdoos gestopt, de broertjes Geit maakten torentjes van hun keutels en meneer Konijn heeft een Atomium-achtige constructie met zijn keutels gebouwd. Maar wie gaat er winnen? Het verhaal doet denken aan 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' van Werner Holzwarth, maar mist de kracht van de eenvoud van dat boek. Toch zullen kleuters er ongetwijfeld de humor van inzien. De grappige, kleurrijke illustraties beslaan volledige dubbele pagina's en vullen het verhaal aan. De soepel geschreven, plechtstatige tekst past bij het verhaal, maar zal de nodige uitleg van de voorlezer vragen, te beginnen met de titel. Op het omslag is een aantal deelnemers van het Poepconcours te zien. Vanaf ca. 4 jaar.

Het GROTE poepconcours

Eén keer per jaar roept Koning Keutel, een  leeuw, zijn minister van Binnenlandse Poepaangeleden bij zich om een groot Poepconcours te organiseren. Dit jaar komt het er voor de dieren op aan hun poepproducten zo mooi mogelijk te presenteren. De naam van de winnaar wordt voor altijd in een gedenksteen gebeiteld. Zoals te verwachten was, komt er dan een hele parade van dieren en hun kakkunstjes langs, met een onverwachte winnaar op het eind.
Eén keer per jaar lijdt de koning een beetje aan een soort 'Gilles-de-la-Tourette-syndroom' en stromen de woorden pis, kak en poep uit zijn mond. Het hangt er maar vanaf of je dit grappig vindt. (Het is trouwens ook een verwarrende mengeling van Vlaamse en Noordnederlandse woorden.) In elk geval is het boek mooi uitgegeven met goud op snee, een beter onderwerp waardig. De dieren zijn mooi afgebeeld, maar hun vondsten zijn niet echt origineel. Het verhaaltje boeit niet echt. Het kan je een glimlach ontlokken en kinderen vinden het wellicht gewa…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max