Boek
Nederlands

Het grote slaap-boek

+1
Het grote slaap-boek
×
Het grote slaap-boek Het grote slaap-boek

Het grote slaap-boek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Als Jos heeft gezien hoe allerlei dieren slapen, vindt hij zijn bed vol knuffels zo gek nog niet. Prentenboek met eenvoudige, grove illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Slapen
Titel
Het grote slaap-boek
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013 | Andere uitgaves
22 p. : ill.
ISBN
9789044803389 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een krokodil slaapt in de modder, een neushoorn op zijn rug in het gras, iedereen heeft wel een eigen slaapplaats, alleen of samen met anderen. Jos wil eerst nog even spelen voordat hij uiteindelijk met zijn knuffels in bed ligt. Een originele benadering van het thema 'slapen'. Dit geplastificeerde vierkante, hardkartonnen prentenboek (21 cm) heeft twee afgeronde hoeken. De robuust geschilderde illustraties zijn hier en daar gecombineerd met collage, soms schemert het (kranten)papier nog door de verf heen. Dit is een bekende techniek van deze illustrator. De tekst bestaat per twee tegenover elkaar liggende bladzijden steeds uit een zin (geen hoofdletters gebruikt) in een schreefloos geschilderd lettertype dat nauw aansluit bij de illustratiestijl. Grappig is dat de illustraties waarop iemand in slapende toestand is afgebeeld heel rustig van kleur zijn, terwijl bijvoorbeeld de illustratie van de spelende Jos heel lichte kleuren heeft. Van dit boek verschenen eerder een grote en een min…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max

Suggesties