Boek
Nederlands

Hoogdringend

+1
Hoogdringend
×
Hoogdringend Hoogdringend
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hondje moet héél nodig en is dringend op zoek naar een potje. Maar alle potjes zijn bezet. Wat nu? Groot prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Hoogdringend
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044827385 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zindelijk zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot vierkant prentenboek over een rennend, aangekleed hondje dat, met een wc-rol in zijn handen, heel benauwd kijkt en duidelijk haast heeft. Zijn potje is bezet door zijn zusje, omdat háár potje bezet is door Muis. Zo komt Hondje al rennend op zoek naar een potje de termen bezig, bezeten, bezit en nog meer woorden tegen, in combinatie met allerlei uit eerdere boeken bekende dierfiguren, zoals Giraf, Zebra en Olifant. Hondje moet nu wel naar de grote wc en dat gaat prima en netjes volgens de regels. De potjes zijn niet meer nodig! Sympathiek, mooi geïllustreerd verhaal met alleen sfeerverhogende tekstaanvulling in grote handgeschreven letters en een originele combinatie van verrijking van woordenschat en het thema zindelijkheid. De term hoogdringend is vooral gebruikelijk in België, maar spreekt in het verhaal voor zich. De ervaren maker is al veelgeprezen, hij houdt het overzichtelijk maar toch zijn er veel grappige details te zien op de kleurrijke bladzijden. De schutbladen zijn o…Lees verder

Hoogdringend

Hondje moet dringend, maar kleine zus zit al op zijn potje. Dat komt omdat Muis op háár potje zit en die zit daar omdat Kikker een plasje doet op het potje van Muis. Hondje rent langs alle potjes in huis, maar allemaal zijn ze bezet. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij, al moet Hondje daarvoor wel iets heel bijzonders doen, iets waar hij uiteindelijk best trots op is.

Zoals gebruikelijk bij van Genechten, verloopt het verhaal eenvoudig en rechtlijnig, met toch een voor kleuters sterke spanningsopbouw. Wat de tekst bijzonder maakt, is het spel dat van Genechten speelt met de taal, van bezet over bezit, bezoek en bezig tot bezeten, met als vreemde eend in de bijt: beton. Van Genechtens tekeningen zijn meteen herkenbaar, met hun grote vlakken en expressieve dierengezichten. Op die gezichten en in de houdingen van de dieren zijn de emoties meteen herkenbaar, van onrust over spanning tot trots. Van Genechten werkt met weinig details en sobere decors, waardoor alle …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max