Kleine kangoeroe

+1
Kleine kangoeroe
×
Kleine kangoeroe Kleine kangoeroe
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleine Kangoeroe vindt het zo knus en veilig in de buidel van haar moeder, dat ze geen zin heeft de wde wereld in te gaan. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kleine kangoeroe
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789044844221 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Opgroeien (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kleine Kangoeroe heeft het heel goed naar haar zin in de buidel van haar moeder, maar ze wordt steeds groter en haar moeder vindt dat het tijd wordt dat ze de wijde wereld in gaat. Moeder Kangoeroe laat zien hoe mooi die wereld buiten haar buidel is, maar Kleine Kangoeroe vindt het fladderen van vlinders niets, vindt olifanten maar stom en het zwieren van apen kan haar ook niet bekoren. De giraffen die hard kunnen rennen, vindt ze al aantrekkelijker en als ze een andere Kangoeroe ziet springen, wil ze dat ook en springt uit de buidel. Hardkartonnen prentenboek in vrijwel vierkant formaat met sfeervolle kleurrijke illustraties die twee pagina’s beslaan en zodoende steeds duidelijk een fragment van het verhaal weergegeven. Het thema van het loslaten van de veilige situatie bij moeder is goed uitgewerkt. Het verhaal is, met een door de herhaling goed gedoseerde spanningsboog, gedegen opgebouwd en leent zich dankzij een vlotte stijl uitstekend voor voorlezen. De kleurige illustraties in g…Lees verder

Kleine Kangoeroe

Kleine Kangoeroe wordt te groot om in mama’s buidel te zitten. Ze is wel heel lief maar ook groot en zwaar. Ze friemelt de hele dag aan mama’s vacht. Het wordt hoog tijd dat ze op eigen poten door het leven huppelt. Maar hoe meer mama haar dochter uit de buidel wil, hoe minder de kleine kangoeroe eruit komt. Mama wijst haar op alle leuke dieren rondom hen. Ze port haar aan om rond te springen in de mooie natuur. Kleine Kangoeroe wil echter niets liever dan lekker lui en warm in mama’s buidel zitten. Tot er opeens een andere kleine kangoeroe guitig komt aanhuppelen. Hij vraagt of Kleine Kangoeroe mee komt springen en leuke dingen doen. En, wat denk je … ? Dit is een groot prentenboek met eenvoudige tekst voor heel jonge kinderen. De vrolijke illustraties zitten vol beweging en zijn niet te donker, zoals we meestal van Guido van Genechten gewoon zijn. Voor jonge kinderen biedt het thema veel kansen tot inleving. Storend is wel dat er een boel dieren opgevoerd worden die in realiteit …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max