Boek
Nederlands

Omdat ik zoveel van je hou

+1
Omdat ik zoveel van je hou
×
Omdat ik zoveel van je hou Omdat ik zoveel van je hou

Omdat ik zoveel van je hou

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een kleine ijsbeer weet al heel veel en anders vertelt zijn moeder het hem wel; zoals hoeveel ze van hem houdt. Prentenboek met paginagrote illustraties in zachte, winterse kleuren. Met voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Omdat ik zoveel van je hou
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2005 | Andere uitgaves
[12] p. : ill.
ISBN
90-448-0248-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Clavis heeft erg zijn best gedaan om dit prentenboek van Guido van Genechten in de schijnwerpers te plaatsen. O.m. via acties tijdens de Jeugdboekenweek moest het prentenboek over het schattige beertje en zijn mama zijn weg naar de kopers vinden. Het boek heeft dan ook veel om een commercieel succes te worden. Het hele kleurenpallet van het boek beperkt zich tot wit, roze en lichtblauw: kan het meer "aangepast" zijn aan het "babygevoel"? Kleine beertjes, wit of bruin, doen het nu eenmaal bijzonder goed bij jonge kinderen én zeker bij de voorlezende volwassenen. Het kleine ijsbeertje in Omdat ik zoveel van je hou kreeg nog een extraatje om de aaibaarheidsfactor te verhogen: hij werd voorzien van een witte, zachte vilten laag die je bijna niet ziet, maar wel kunt voelen. Een leuk extraatje voor thuis, maar in kleuterklassen of bibliotheken zal ons wit beertje gauw groezelig worden!

Het kleine beertje IJsje weet al heel veel over de dingen rondom hem, maar bestookt zijn mo…Lees verder
IJsje, een gepersonifieerd ijsbeertje, heeft een geheimpje. Als hij op een dag met zijn moeder gaat vissen, gaat hij even weg om te plassen; althans dat zegt hij. In werkelijkheid werkt hij aan zijn geheim. Laat in de middag, als zijn moeder het eten bereidt, gaat hij opnieuw naar zijn geheim. Na het avondeten en het dutje van zijn moeder kan IJsje niet langer wachten met het onthullen van dat geheim en neemt hij zijn moeder mee. 's Nachts dromen ze er allebei van. Wit, lichtblauw en zachtlila zijn de hoofdtinten van de in waterverf uitgevoerde illustraties die over beide pagina's lopen. De illustraties zijn aangevuld met door de mens gebruikte en/of gemaakte elementen (hengel, sneeuwpop, emmer, lantaarn, enz). Voor de tekst, om de andere pagina en wisselend onder of boven, is een groot lettertype gebruikt. Het taalgebruik is eenvoudig en door de herhaling, het werken aan het geheim, wordt een zekere spanning opgebouwd. Een allerliefst en smaakvol uitgevoerd prentenboek dat kleuters z…Lees verder

Omdat ik zoveel van je hou

IJsbeer IJsje weet al heel veel: waar de lekkerste vissen zwemmen en hoe hij ze moet vangen, hoe een sneeuwvlokje smaakt, hoe strelend en koud de wind kan zijn en nog veel meer. Sommige dingen begrijpt hij echter niet zo goed, zoals waar de sneeuw vandaan komt en waarom ijsberen wit zijn. Hij vraagt zich af of mama hem ook nog mooi en lief zou vinden als hij er helemaal anders uitzag. “Natuurlijk”, antwoordt mama en IJsje vraagt waarom. Het antwoord op die allerbelangrijkste vraag weet IJsje eigenlijk al wel: “Omdat ik zoveel van je hou”, zegt mama. Na het prentenboek en een pluchen IJsje is er nu ook een pop- upversie van dit succesverhaal over liefde en geborgenheid van Guido van Genechten. Het is een vierkant, groot formaat boek met een stevige kaft. Wanneer je het boek opent, zie je dadelijk de vissende IJsje samen met zijn moeder. De arm van mama gaat vanzelf omhoog, maar je kunt ook zelf de vislijn van IJsje en zijn mama in beweging brengen. Onder de flap op de rechterbladzijde …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max