Rikki aan zee

+1
Rikki aan zee
×
Rikki aan zee Rikki aan zee
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het is vakantie en konijntje Rikki gaat met zijn ouders met de trein naar zee. Op het strand raakt hij al gauw bevriend met het meisjeskonijnte Abril. Ze verzamelen samen heel veel mooie zeeschatten. Prentenboek met paginagrote, vrolijke schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Rikki aan zee
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis Uitgeverij, © 2021 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044833553 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vakantie begint en Rikki gaat met zijn ouders met de trein naar de kust. Het is voor het eerst dat konijntje Rikki de zee en het strand ziet. Op het strand is een meisjeskonijntje, Abril, en ze worden direct de allerbeste maatjes. Samen vinden ze coquilles (een soort waaierschelpen), maar nog veel meer: een stuk scheepstouw, glibberig zeewier, drijfhout. Van deze ‘zeeschatten’ leggen zij hun namen op het strand. Na een welverdiend wortelijsje en een korte boottocht, is de eerste vakantiedag ten einde. Van de belevenissen van konijntje Rikki zijn al meer dan dertien prentenboeken* verschenen en Rikki zal dan ook voor veel peuters en kleuters een goede bekende zijn. Het verhaal wordt chronologisch opgebouwd, zonder dat er echt sprake is van een spanningsboog. Het beschrijft gewoon een dagje aan het strand en de vriendschap tussen de twee konijntjes. Op de vaak dubbelpaginagrote tekeningen zijn de personages en voorwerpen met vette zwarte lijnen omgeven. De sfeervolle, vrolijke tekeni…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max