Rikki en Mia de kip

+1
Rikki en Mia de kip
×
Rikki en Mia de kip Rikki en Mia de kip

Rikki en Mia de kip

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als konijn Rikki op een ochtend zijn vriendin Mia de kip niet kan vinden, blijkt zij belangrijker zaken aan haar hoofd te hebben. Rikki houdt haar daarbij gezelchap. Prentenboek met paginagrote schilderingen in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Rikki en Mia de kip
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808100 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rikki's lievelingskip heet Mia en is net zo wit als hijzelf. Iedere dag zijn ze samen op hun eigen plek bij het kippenhok. Tot hij haar op een ochtend achter in de tuin vindt en ze hem in zijn pootje pikt. Ze wil met rust gelaten worden omdat ze zit te broeden. Als een echte vriend blijft Rikki bij haar zitten tot de eieren uitkomen en er zeven kuikens te bewonderen zijn. Aandoenlijk, fraai gecomponeerd prentenboek dat in woord en beeld aansluit bij de belevings- en ervaringswereld van kleuters. De mooie, gevoelige en begrijpelijke tekst, in blokjes boven- of onderaan de pagina, sluit naadloos aan op de sfeervolle illustraties. De paginavullende schilderingen, zonder overbodige details, zijn in krachtige, expressieve penseelstreken neergezet en uitgewerkt in warme tinten. Aantrekkelijk, herkenbaar Rikki-verhaal over vriendschap, geduld en nieuw leven. Over konijn Rikki verschenen diverse prentenboeken, die nu ook beschikbaar zijn als Fundel. De chip in het boek biedt, naast een animat…Lees verder

Rikki en Mia de kip

Rikki heeft kippen in de tuin die hij elke dag te eten geeft. Eentje is net zo wit als hijzelf. Dat is Mia, zijn lievelingskip. Rikki laat Mia eten uit zijn pootje, en na het eieren rapen gaan Rikki en Mia altijd op hun plekje zitten. Mia zit dan op Rikki’s schouder en geeft zachte beetjes in zijn oor. Op een dag is Mia spoorloos. Rikki zoekt haar overal. Mia zit achter in de tuin maar wil niet met Rikki spelen. Zij pikt in zijn pootje. Daar schrikt Rikki van. Papa vertelt wat er aan de hand is. Mia zit te broeden en wil niet gestoord worden. Rikki gaat Mia elke dag wat gezelschap houden. Hij houdt zelfs een paraplu boven haar kopje wanneer het regent. Tot op een dag de eitjes uitkomen en Rikki en Mia met de zeven kuikentjes op hun plekje gaan zitten. Een nieuwe titel in de reeks prentenboeken over Rikki, het bekende konijntje van Guido van Genechten. Het eerste boek verscheen tien jaar geleden en nog steeds weet Rikki vele kinderharten te veroveren. In dit verhaal draait alles om …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max