Rikki en zijn vriendjes

+1
Rikki en zijn vriendjes
×
Rikki en zijn vriendjes Rikki en zijn vriendjes

Rikki en zijn vriendjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Rikki zorgt ervoor dat een konijntje, dat er anders uitziet dan de andere, toch met hun spelletjes mag meedoen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Rikki en zijn vriendjes
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044801217 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rikki, een gepersonifieerd konijntje, gaat elke avond met zijn vriendjes in het bos spelen. Rikki vindt het maar stom dat de witte, grijze, bruine en zwarte konijntjes hun eigen groepjes vormen en hun eigen spelletjes spelen. Rikki wil met iedereen vriendjes zijn. Wanneer Rikki een gevlekt konijntje angstig achter een boom ziet staan, gaat hij naar hem toe. Hij wil het anders uitziende konijntje bij de spelletjes van de andere konijntjes betrekken, maar daar wordt afwerend op gereageerd. Als Rikki vertelt wat een bijzonder spel dit gevlekte konijntje kent, wordt hij alsnog geaccepteerd. De simpele illustraties vullen telkens twee pagina's en zijn uitgevoerd in vrolijke kleuren waterverf. De korte tekst in een schreefloze letter bevindt zich wisselend onder dan wel boven aan de pagina's en is zowel geschreven vanuit het ik- als het waarnemersperspectief. Een gezellig prentenboek waarin het thema vriendschap en acceptatie van anders zijn centraal staat. Op wat moeilijke woorden na (joel…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max