Boek
Russisch

Rikki i sad dedushki

Rikki i sad dedushki

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In het weekend gaat konijntje Rikki vaak op bezoek bij opa en oma. Rikki's favoriete plekje is opa's groentetuin. Opa leert hem van alles over de natuur. Prentenboek met paginagrote, vrolijke schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Tuinieren, Grootouders
Extra onderwerp
Russische taal
Titel
Rikki i sad dedushki
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Russisch
Oorspr. titel
Rikki en de tuin van opa
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789952513011
Plaatsingssuggestie
Natuur (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max