Rikki is jarig

+1
Rikki is jarig
×
Rikki is jarig Rikki is jarig
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Konijntje Rikki is jarig. Samen met zijn moeder bereidt hij de komst van al zijn vriendjes voor. Zijn vriendinnetje Anni heeft iets speciaals voor hem bedacht. Prentenboek met paginagrote, vrolijke schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Rikki is jarig
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044815009 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jarig zijn (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rikki is jarig

Rikki is jarig

Rikki, het populaire konijntje van illustrator Guido van Genechten, is aan zijn tiende boekje toe, en dat heet passend Rikki is jarig. Speciaal voor de komst van dit tiende Rikki-boek pakt uitgeverij Clavis uit met een feestelijke wedstrijd, waarbij 100 kinderen een verjaardagspakket met een Rikki-knuffel en een boek kunnen winnen. Zin om mee te doen? Stuur dan voor 15 mei een leuk verjaardagskaartje naar Rikki via Uitgeverij Clavis t.a.v. Rikki, Vooruitzichtstraat 42, 3500 Hasselt.

Rikki is jarig. Guido van Genechten. Clavis. 14,95 euroMeteen als hij wakker wordt, is konijn Rikki helemaal blij: vandaag is hij jarig! Samen met mama bereidt hij de komst van al zijn vriendjes voor. Stipt twee uur staan ze voor de deur, maar de belangrijkste gast ontbreekt: zijn beste vriendinnetje Anni. Zij heeft haar komst extra speciaal gemaakt, waarvoor Rikki eerst de blauwe pijlen moet volgen. Met warmte wordt deze feestelijke dag beschreven. De nadruk wordt gelegd op de gezelligheid en niet op de cadeaus. Zo heeft iedereen iets zelfgemaakts meegenomen. Of Anni wel zal komen, zorgt voor een leuk moment van spanning. De figuren zijn neergezet in de bekende stoere zwarte lijnen, met verf ingekleurd op ruitjespapier dat af en toe door de schildering heen te zien is. Op de schutbladen een aftelkalender en op het omslag een stralende Rikki met kroon. Deel uit de uitgebreide serie prentenboeken over Rikki, die alle ook in digitale en geanimeerde versie als Fundels zijn uitgebracht. Vanaf ca. 4 jaar.

Rikki is jarig

Rikki is jarig en dat kan uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Samen met mama bakt hij wortelpannenkoekjes en bereidt hij het feest voor. Al zijn vriendjes zijn van de partij, behalve zijn beste vriendin Anni. Rikki is natuurlijk niet blij, maar gaat op zoek naar zijn vriendinnetje. Gelukkig zit ze verstopt in het bos. Anni bedacht een speurtocht voor Rikki's feestje!
Guido van Genechten schreef 'Rikki is jarig' ter gelegenheid van –hoe kan het ook anders- de verjaardag van Rikki. De boekjes over konijntje Rikki zijn ondertussen alombekend en geliefd. De kenmerkende prenten waarin Van Genechten dikke, zwarte contourlijnen gebruikt en zachte pastelkleurtjes als invulling, zijn voor menig kleuter een herkenningspunt. De verhalen zijn steeds stapsgewijs en duidelijk opgebouwd en bevatten niet zelden een moraal.
Het eerste jubileumboek in de Rikki-serie is verschenen en er zullen er ongetwijfeld nog veel volgen.
 

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max