Boek
Chinees

Rui qi dang da ge ge le

Rui qi dang da ge ge le

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Rikki’s ouders vertellen hem dat hij in de lente een broertje of een zusje krijgt. Rikki mag het grote nieuws vertellen aan opa en oma. Als eindelijk de lange winter voorbij is en de eerste knopjes aan de bomen verschijnen, wekt papa hem ’s ochtends vroeg om bij mama te komen kijken.
Titel
Rui qi dang da ge ge le
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Chinees
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Rikki wordt grote broer
Uitgever
Beijing: Zhong guo shao nian er tong chu ban she, 2018 | Andere uitgaves
25 p. : ill.
ISBN
9787514831047 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gezinsuitbreiding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max