Boek
Nederlands

Spookje Spartacus

+1
Spookje Spartacus
×
Spookje Spartacus Spookje Spartacus
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Spookje Spartactus is een bijzonder spookje. Op de spookschool moet hij leren een écht spook te worden. Hij doet zijn best, maar het wil maar niet lukken. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jezelf zijn, Spoken
Titel
Spookje Spartacus
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822786 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jezelf zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Je bent als spookje geboren en dan is je levenspad bepaald. Zo niet voor Spartacus. Als hij naar de spookschool moet om het echte spoken te leren, gaat het finaal mis. In plaats van een stevige ‘BOEHH BOE!!!’ zoals het Hoofd verordonneert, komt Spartacus niet verder dan een slap ’Ba…ba…bahoe’. Als straf wordt hij verbannen naar de Verlaten Toren, een eenzame plek waarvan je alleen terugkeert als je echt kunt spoken. Spartacus ontdekt in de toren Miauw, een inktzwarte kater. Samen bouwen ze aan een gezellig onderkomen, een plek waar de andere spoken graag komen buurten. Groot formaat prentenboek over anders zijn. Het heeft een kostelijke uitwerking gekregen, zowel woordelijk als visueel. Zinnen als ‘Het Hoofd sprong bijna uit zijn laken, zo boos was hij’ zijn zalig om voor te lezen. De sfeervolle illustraties, waarbij onder meer krijt, gouache, inkt en aquarel gebruikt worden, zijn knus. De huiselijkheid en het anders zijn worden treffend in beeld gebracht. Opvallend mat zwart omslag, …Lees verder

Spookje Spartacus

Spookje Spartacus trekt al zeer snel de aandacht. Hij is een beetje anders. Niet zo stereotiep wit, maar roze. Kinderen zullen zich na een eerste blik op de aantrekkelijke kaft aangetrokken voelen door dat vriendelijke, roze sprookje.

Spartacus blijkt niet zo’n geweldig griezelig spook te willen worden. Op de spookschool gaat het mis. 'Boeh' roepen lukt hem maar niet en het 'Hoofd' stuurt hem voor straf naar de Verlaten Toren. Samen met een kat met een roze strikje in zijn staart bouwt hij daar een gezellig nestje. Daar is Spartacus wel goed in en ook de andere spookjes weten dat te waarderen. Een mooi, eenvoudig verhaaltje met enige humor, dat het vooral van zijn vertederende tekeningen moet hebben..

De kaft ziet eruit als een zwart schoolbord waarop met krijt is geschreven. Ouders zijn hierbij gewaarschuwd... 


Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max