Stanneke sneeuwmanneke

+1
Stanneke sneeuwmanneke
×
Stanneke sneeuwmanneke Stanneke sneeuwmanneke

Stanneke sneeuwmanneke

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Stanneke, de sneeuwpop, wil zo graag bewegen, maar dat mag niet van de grote sneeuwmannen die naast hem staan. Prentenboek met sfeervolle geschilderde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Sneeuwmannen, Vrijheid
Titel
Stanneke sneeuwmanneke
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044814040 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kleine sneeuwpop Stanneke staat al enkele weken stil. Hij verlangt ernaar om te bewegen en te spreken. Dat is niet naar de zin van twee sneeuwmannen die vlakbij staan, de norse Sneeuwsoldaat en de vaderlijke meneer Buishoed. Op een dag heeft Stanneke er genoeg van. Hij rent weg. De kleine sneeuwman is net een kind dat niet kan stilzitten en de omgeving wil verkennen. Hij wil actie: rennen, fietsen en sneeuwballen gooien. De tekst, met veel dialogen, is vrij uitvoerig. De eenvoudige, geschilderde illustraties over dubbele pagina’s geven sfeervol het golvende sneeuwlandschap en de staanplaats van de sneeuwmannen weer. Wisselende perspectieven, neerdalende sneeuwvlokken en de reacties van een toekijkende vierde sneeuwman zorgen voor afwisseling en dynamiek. Naargelang de scène zich overdag of 's nachts afspeelt worden vooral zachte groenwitte of blauwgrijze tinten gebruikt. Een heerlijk winterverhaal en een aantrekkelijk kijk- en voorleesboek voor kleuters. De auteur/illustrator is vo…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max