Een dagje vrij voor klein konijn

Gunter Segers (auteur), Heidi D'Hamers (illustrator)
+1
Een dagje vrij voor klein konijn
×
Een dagje vrij voor klein konijn Een dagje vrij voor klein konijn
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Klein Konijn zin heeft om een dagje alleen te zijn, hangt hij een briefje op zijn deur dat hij ziek is. Maar laten zijn vriendjes hem dan alleen? Prentenboek met grote tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Een dagje vrij voor klein konijn / Gunter Segers ; ill. Heidi D'hamers
Auteur
Gunter Segers
Illustrator
Heidi D'Hamers
Taal
Nederlands
Uitgever
Waasmunster: Abimo, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-5932-185-5 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klein Konijn is nog heel moe als hij 's morgens wakker wordt. Hij neemt een baaldag. Op de deur van zijn huisje hangt hij een ziektemelding. De postbode ziet het briefje en maakt de boodschap over aan de vriendjes van Klein Konijn. Die willen hem onmiddellijk opmonteren en kloppen aan -- niemand doet open. Vreemd toch! Zou Klein Konijn zo ziek zijn?! Zelfs als ze met een zelfgebakken taart terugkomen, komt er geen reactie. Maar zodra de vriendjes verdwenen zijn, haalt Klein Konijn de taart binnen en eet ze helemaal op. Dat hebben zijn vriendjes gezien. Wat zullen ze nu doen?

Dit verhaal waar alle dieren zich als mensen gedragen, is erg herkenbaar voor jonge kinderen die ook wel eens met rust gelaten willen worden en zonder dat ze het zelf beseffen voor een baaldag kiezen. Het plezier van Klein Konijn als hij denkt zijn vriendjes om de tuin te kunnen leiden, het likkebaardende Klein Konijn als hij de taart ontdekt en helemaal alleen mag opeten, de buikpijn van Klein Konijn nadat…Lees verder
Een prentenboek waarin wordt verteld dat een konijn, Klein Konijn genaamd, behoefte heeft om een dagje alleen te zijn. Daarom hangt hij een briefje op zijn deur dat hij ziek is. Dat pakt echter anders uit. Het verhaal wordt vooral verteld door middel van de mooie, kleurige tekeningen die een tot twee pagina's beslaan. De teksten staan in een hoekje van de pagina en zijn gezet in een grote schreefloze letter. Het gaat om vier tot acht regels tekst per tekening. De teksten bevatten geen moeilijke woorden of lange zinnen. Het is wel opvallend dat de tekst niet helemaal aansluit bij de tekeningen. De vriendjes van Klein Konijn zijn allemaal hazen en zien er precies zo uit als het konijn zelf. Alle dieren dragen kleding en gedragen zich als mensen. De kaft toont een pagina uit het verhaal. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar een aardig prentenboek met mooie prenten.

Suggesties