Dvd
Engels

Angus, thongs and perfect snogging

Gurinder Chadha (regisseur), Louise Rennison (naar het werk van)

Angus, thongs and perfect snogging

Gurinder Chadha (regisseur), Louise Rennison (naar het werk van)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Belevenissen van de nog net geen veertien jaar oude Georgia en haar vriendinnen
Onderwerp
Puberteit
Titel
Angus, thongs and perfect snogging
Regisseur
Gurinder Chadha
Naar het werk van
Louise Rennison
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, [2009]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 96 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Noors, Zweeds Gebaseerd op Tijger, tanga's en tongzoenen van Louise Rennison
EAN
8714865502174

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse tienerfilm van regisseur Gurinder Chadha (Bend it like Beckham) met in de hoofdrollen Georgia Groome, Alan Davies en Karen Taylor. Georgia is nog net geen veertien jaar oud maar al een echte puber. Ze schaamt zich voor de strakke truitjes van haar wel veertig jaar oude moeder, doet pogingen tot het versieren van jongens, wordt verliefd op de populairste jongen van de klas en oefent zoenen. Samen met drie vriendinnen vormt ze de Ace club. De film is gebaseerd op de boeken 'Angus, thongs and full-frontal snogging' en 'It's okay, i'm wearing really big knickers' van Louise Rennison, in Nederland uitgegeven in de serie 'Bekentenissen van Georgia Nicolson'. Remke de Lange (Trouw 16-10-'08) schrijft dat de tienerboeken '(...) dankzij een enthousiaste cast en de strakke regie van Gurinder Chadha een vrolijke, warme filmbewerking krijgt. De jonge Georgia (...) draagt de film met sportieve gratie en emotioneel gemak.' André Waardenburg (NRC 15-10-'08): 'De kracht en de humor van de boek…Lees verder

Over Gurinder Chadha

Gurinder Chadha (Nairobi, 10 januari 1960) is een Brits filmregisseur van Indiase afkomst.

Zij is geboren in Kenia, en groeide op in Londen.

Filmografie

  • Viceroy's House (2017)
  • Angus,Thongs and Perfect Snogging (2008)
  • Who Do You Think You Are? (2006)
  • I Dream of Jeannie (2006) (in productie)
  • Bride and Prejudice (2004)
  • Bend It Like Beckham (2002)
  • What's Cooking? (2000)
  • A Nice Arrangement (1994)
  • What Do You Call an Indian Woman Who's Funny (1994)
  • Bhaji on the Beach (1993)
  • Acting Our Age (1992)
  • I'm British But... (1990) (tv)

Externe links

  • (en)  Gurinder Chadha in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia