Dvd
Engels

Viceroy's house

Gurinder Chadha (regisseur), Hugh Bonneville (acteur), Gillian Anderson (acteur)

Viceroy's house

Gurinder Chadha (regisseur), Hugh Bonneville (acteur), Gillian Anderson (acteur)
In 1947 krijgt gouverneur-generaal Lord Mountbatten de taak om de overgang te leiden van Brits-Indië naar de onafhankelijkheid. Al snel breken er conflicten uit tussen moslims, hindoes en sikhs.
Titel
Viceroy's house / directed by Gurinder Chadha ; written by Gurinder Chadha [e.a.]
Regisseur
Gurinder Chadha
Acteur
Hugh Bonneville Gillian Anderson Manish Dayal Huma Qureshi Michael Gambon
Componist
A.R. Rahman 1967-
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
106 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5414937033447

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historisch drama van Gurinder Chadha (Bride and prejudice; Bend it like Beckham) met Gillian Anderson (The fall; The X files) en Hugh Bonneville (Downton Abbey). In 1947 wordt Lord Mountbatten benoemd tot gouverneur-generaal (onderkoning) van Brits-Indië met de opdracht het land naar de onafhankelijkheid te leiden. Hij neemt samen met zijn vrouw Edwina en dochter zijn intrek in Viceroy’s House, een immens paleis in New Delhi, met vijfhonderd bedienden. In het land bestaan grote spanningen tussen hindoes, moslims en sikhs, wat ook veel invloed heeft op het personeel in het paleis. De recensenten geven 3 sterren. Coen van Zwol (NRC 11-7-’17): ‘(…) een vrij afgewogen, ambachtelijk en ouderwets epos dat overhelt naar oubolligheid waar regisseur Gurinder Chadha er een Romeo en Julia-drama doorheen weeft (…).’ Floortje Smit (Volkskrant 13-7-’17) concludeert: ‘De Indiase onafhankelijkheidsstrijd is hier zo goed als onzichtbaar. Aan de andere kant is dit een publieksvriendelijk kostuumdrama, …Lees verder

Over Gurinder Chadha

Gurinder Chadha (Nairobi, 10 januari 1960) is een Brits filmregisseur van Indiase afkomst.

Zij is geboren in Kenia, en groeide op in Londen.

Filmografie

  • Viceroy's House (2017)
  • Angus,Thongs and Perfect Snogging (2008)
  • Who Do You Think You Are? (2006)
  • I Dream of Jeannie (2006) (in productie)
  • Bride and Prejudice (2004)
  • Bend It Like Beckham (2002)
  • What's Cooking? (2000)
  • A Nice Arrangement (1994)
  • What Do You Call an Indian Woman Who's Funny (1994)
  • Bhaji on the Beach (1993)
  • Acting Our Age (1992)
  • I'm British But... (1990) (tv)

Externe links

  • (en)  Gurinder Chadha in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia

Suggesties