Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De bijbel voor ongelovigen. 3, Saul, David, Samuël en Ruth

Guus Kuijer (auteur)
+1
De bijbel voor ongelovigen. 3, Saul, David, Samuël en Ruth
×
De bijbel voor ongelovigen. 3, Saul, David, Samuël en Ruth De bijbel voor ongelovigen. 3, Saul, David, Samuël en Ruth

De bijbel voor ongelovigen. 3, Saul, David, Samuël en Ruth

Navertelling van enkele verhalen uit het Oude Testament.
Onderwerp
Oude Testament
Titel
De bijbel voor ongelovigen. 3, Saul, David, Samuël en Ruth
Auteur
Guus Kuijer
Taal
Nederlands
Editie
6de dr.
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak en Van Gennep, 2017 | Andere uitgaves
304 p.
ISBN
9789025307356 (paperback)
Plaatsingssuggestie
226.4 (SISO) Bijbel (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bekende auteur heeft in dit deel van zijn reeks 'De Bijbel voor ongelovigen' een aantal passages uit de Bijbelboeken 1 Samuël, (het begin van) 2 Samuël en uit het boek Ruth samengevoegd en herschreven tot één doorlopend verhaal. De meeste gebeurtenissen tijdens het leven en koningschap van koning Saul en van David tot aan zijn koningschap, met daarin het gevecht van David tegen de reus Goliath, worden opnieuw verteld. En daarin verweven het ontroerende verhaal over de liefde tussen Boaz en Ruth. Weer is er een minder bekende figuur, iemand uit het volk van de Filistijnen, die als verteller fungeert en in de verhalen zijn rol speelt. Met een groot maar relativerend inlevingsvermogen worden de gewone en soms wonderlijke gebeurtenissen voor hedendaagse niet-gelovigen door de verteller verteld en beschreven. Het hele verhaal heeft veel oog voor details. Het is ontdaan van alle Bijbelse vroomheid en het leest door het hedendaags, soms heel alledaags taalgebruik heel gemakkelijk.

Over Guus Kuijer

CC BY 3.0 - Foto van/door Jaco Klamer

Guus Kuijer (Amsterdam, 1 augustus 1942) is een Nederlandse auteur. In 2020 kreeg Kuijer voor zijn complete oeuvre de prestigieuze Constantijn Huygens-prijs.

Levensloop

Nadat Kuijer een keer was blijven zitten op een basisschool, en een keer op het lyceum, werd hij naar een internaat in Zutphen gestuurd. Dit was voor hem de ergste tijd van zijn leven. Na het internaat volgde hij in Doetinchem een opleiding tot onderwijzer. Van 1967 tot 1973 was Kuijer onderwijzer in Didam.

Vanaf 1973 richtte Kuijer zich helemaal op het schrijven van boeken. In eerste instantie schreef hij boeken voor volwassenen. Hij debuteerde in 1971 met Rose, met de vrome wimpers. In 1975 verscheen zijn eerste kinderboek: Met de poppen gooien. Hij schreef dit boek voor Madelief, een dochtertje van vrienden. De hoofdpersoon uit het boek is naar haar vernoemd. Het boek werd meteen een succes en leverde hem zijn eerste Gouden Griffel op. In…Lees verder op Wikipedia