Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De bijbel voor ongelovigen. 6, Judit, Daniël, Susanna en Ester

Guus Kuijer (auteur)

De bijbel voor ongelovigen. 6, Judit, Daniël, Susanna en Ester

Navertelling van enige verhalen uit het Oude Testament.
Onderwerp
Oude Testament
Titel
De bijbel voor ongelovigen. 6, Judit, Daniël, Susanna en Ester
Auteur
Guus Kuijer
Taal
Nederlands
Parallelle titel
De bijbel voor ongelovigen
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2017
256 p.
ISBN
9789025304287 (paperback)
Plaatsingssuggestie
226.4 (SISO) Bijbel (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit zesde deel, volgens de uitgever het laatste deel over het Oude Testament, staan drie verhalen rond vier Bijbelse personen. Het eerste korte verhaal beschrijft de geschiedenis van Judith en Holofernes, naar het apocriefe Bijbelboek Judith, vanuit het gezichtspunt van een dienaresse van Judith. Het tweede verhaal gaat over de geschiedenis van Daniël, naar het Bijbelboek Daniël (de verteller wordt niet genoemd). Het derde bevat de geschiedenis van Esther en Mordechai, naar het Bijbelboek Esther, verteld door haar pleegvader Mordechai. Hierin is het verhaal van Susanna en Daniël opgenomen, naar het apocriefe Bijbelboek Susanna en Daniël. De verteller neemt je wederom op zijn bekende, meeslepende wijze mee in de gebeurtenissen rond de hoofdpersonen met hun machtswellust, hartstochten en intriges. Heerlijk leesvoer voor ongelovigen.

Over Guus Kuijer

CC BY 3.0 - Foto van/door Jaco Klamer

Guus Kuijer (Amsterdam, 1 augustus 1942) is een Nederlandse auteur. In 2020 kreeg Kuijer voor zijn complete oeuvre de prestigieuze Constantijn Huygens-prijs.

Levensloop

Nadat Kuijer een keer was blijven zitten op een basisschool, en een keer op het lyceum, werd hij naar een internaat in Zutphen gestuurd. Dit was voor hem de ergste tijd van zijn leven. Na het internaat volgde hij in Doetinchem een opleiding tot onderwijzer. Van 1967 tot 1973 was Kuijer onderwijzer in Didam.

Vanaf 1973 richtte Kuijer zich helemaal op het schrijven van boeken. In eerste instantie schreef hij boeken voor volwassenen. Hij debuteerde in 1971 met Rose, met de vrome wimpers. In 1975 verscheen zijn eerste kinderboek: Met de poppen gooien. Hij schreef dit boek voor Madelief, een dochtertje van vrienden. De hoofdpersoon uit het boek is naar haar vernoemd. Het boek werd meteen een succes en leverde hem zijn eerste Gouden Griffel op. In…Lees verder op Wikipedia