Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het is fijn om er te zijn

Guus Kuijer (auteur), Alice Hoogstad (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vader van Polleke zegt dat hij dichter is, maar zij gelooft daar niet meer in. Bovendien gaat het slecht met hem: hij zwerft door de stad en gebruikt drugs. Zij besluit hem de waarheid te zeggen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Daklozen, Drugs, Ouders
Titel
Het is fijn om er te zijn
Auteur
Guus Kuijer
Illustrator
Alice Hoogstad
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2010 | Andere uitgaven
124 p. : ill.
ISBN
9789041750167 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Polleke heeft allerlei dingen in haar leven die nogal moeilijk liggen. Dat geldt vooral voor haar relatie met haar vader die verslaafd en dakloos is. Hij noemt zich dichter, maar schrijft nooit een gedicht, terwijl bij haar de gedichten gewoon opborrelen. Uiteindelijk ziet ze in dat hij nooit een dichter zal zijn en steeds verder afglijdt en ze stelt hem een ultimatum: afkicken of bij haar wegblijven. Tot haar verbazing wil hij afkicken, maar alleen als zij meegaat en ook al vindt haar familie het niets, ze zetten door en samen gaan ze op weg naar het opvanghuis. In dit levendige ik-verhaal komt op een nuchtere, geloofwaardige manier de (gedachte)wereld van een meisje naar voren, waarin met liefde alle personen worden beschreven die een rol in haar leven spelen, vanuit hun eigen achtergrond. Daardoor is identificatie met de personages heel gemakkelijk Het originele, eigentijdse taalgebruik waarin de humor niet is vergeten, gedeeltelijk in de vorm van kleine gedichtjes, nodigt uit tot…Lees verder

Over Guus Kuijer

CC BY 3.0 - Foto van/door Jaco Klamer

Guus Kuijer (Amsterdam, 1 augustus 1942) is een Nederlandse auteur. In 2020 kreeg Kuijer voor zijn complete oeuvre de prestigieuze Constantijn Huygens-prijs.

Levensloop

Nadat Kuijer een keer was blijven zitten op een basisschool, en een keer op het lyceum, werd hij naar een internaat in Zutphen gestuurd. Dit was voor hem de ergste tijd van zijn leven. Na het internaat volgde hij in Doetinchem een opleiding tot onderwijzer. Van 1967 tot 1973 was Kuijer onderwijzer in Didam.

Vanaf 1973 richtte Kuijer zich helemaal op het schrijven van boeken. In eerste instantie schreef hij boeken voor volwassenen. Hij debuteerde in 1971 met Rose, met de vrome wimpers. In 1975 verscheen zijn eerste kinderboek: Met de poppen gooien. Hij schreef dit boek voor Madelief, een dochtertje van vrienden. De hoofdpersoon uit het boek is naar haar vernoemd. Het boek werd meteen een succes en leverde hem zijn eerste Gouden Griffel op. In…Lees verder op Wikipedia