Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik ben Polleke hoor !

Guus Kuijer (auteur)

Ik ben Polleke hoor !

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De moeder van Polleke is nu met de meester van school getrouwd. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Ik ben Polleke hoor ! / Guus Kuijer ; met tek. van Alice Hoogstad
Auteur
Guus Kuijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2002 | Andere uitgaven
94 p.
Aantekening
Uitgave t.g.v. de Kinderboekenweek 2001
ISBN
90-451-0012-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Polleke, al bekend uit vier eerdere uitgaven, weet zich aardig staande te houden met haar nuchtere kijk op de wereld en de volwassenen om haar heen, van wie sommigen, op zijn zachtst gezegd vreemd zijn te noemen! In dit deel is Polleke bezig met de verwerking van de dood van haar opa, wat in zo'n grote vakantie zonder noemenswaardige afleiding nog niet meevalt. Haar vriend Mimoen is in Marokko, maar gelukkig is haar vriendin Consuela er nog, die vanuit haar Mexicaanse cultuur zo haar eigen rituelen rond de dood heeft. De auteur weet zo'n meisje van bijna dertien treffend en puur neer te zetten! De uitgave verscheen eerder als Kinderboekenweekgeschenk (2001). Op het groen geschilderde omslag een verliefd kijkende Polleke. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Guus Kuijer

CC BY 3.0 - Foto van/door Jaco Klamer

Guus Kuijer (Amsterdam, 1 augustus 1942) is een Nederlandse auteur. In 2020 kreeg Kuijer voor zijn complete oeuvre de prestigieuze Constantijn Huygens-prijs.

Levensloop

Nadat Kuijer een keer was blijven zitten op een basisschool, en een keer op het lyceum, werd hij naar een internaat in Zutphen gestuurd. Dit was voor hem de ergste tijd van zijn leven. Na het internaat volgde hij in Doetinchem een opleiding tot onderwijzer. Van 1967 tot 1973 was Kuijer onderwijzer in Didam.

Vanaf 1973 richtte Kuijer zich helemaal op het schrijven van boeken. In eerste instantie schreef hij boeken voor volwassenen. Hij debuteerde in 1971 met Rose, met de vrome wimpers. In 1975 verscheen zijn eerste kinderboek: Met de poppen gooien. Hij schreef dit boek voor Madelief, een dochtertje van vrienden. De hoofdpersoon uit het boek is naar haar vernoemd. Het boek werd meteen een succes en leverde hem zijn eerste Gouden Griffel op. In…Lees verder op Wikipedia