Boek
Nederlands

De kikkerkus

Guy Didelez (auteur), Yvonne Jagtenberg (illustrator)
+1
De kikkerkus
×
De kikkerkus De kikkerkus
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Prins Florian vindt het leven in het paleis maar niks. Het liefst zou hij in een kikker willen veranderen. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De kikkerkus / Guy Didelez ; met tek. van Yvonne Jagtenberg
Auteur
Guy Didelez
Illustrator
Yvonne Jagtenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Afijn, 2002 | Andere uitgaves
79 p. : ill.
ISBN
90-5933-010-2 9789059330108

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prins Florian voelt zich eenzaam in het paleis nadat zijn moeder is gestorven. Als ook zijn vader overlijdt en zijn beste vrienden uit het paleis worden gestuurd, ziet hij nog maar één oplossing: van een prins in een kikker veranderen. Dat lukt hem niet, maar hij wordt gered door zijn beste vrienden en leeft bij hun nog lang en gelukkig en anoniem verder. Parodie op sprookjes als 'De kikkerkoning' van de gebroeders Grimm en geïnspireerd op het lied 'De ballade van de kikkerprins' van Dirk Biddeloo. Naar dit laatste verhaal wordt in de tekst enkele keren verwezen. Origineel verhaal in passend taalgebruik dat vooral bij voorlezen goed tot zijn recht zal komen. Korte hoofdstukken, duidelijke lay-out, stevig omslag. Zinnen en woorden die nadruk hebben, zijn cursief gedrukt. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een kleine zwartwittekening in grove lijnen in collagetechniek. Aparte omslagtekening in fletse kleuren, eveneens in collagetechniek. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar en zelf lezen van ca. 8 …Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties