Boek
Nederlands

Een huis voor Wiezewotje

Guy Didelez (auteur), Frank Daenen (illustrator)
+1
Een huis voor Wiezewotje
×
Een huis voor Wiezewotje Een huis voor Wiezewotje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Elfje Wiezewotje is verdwaald en zoekt een plek voor de nacht. Het elfenhotel zit vol en alle paddenstoelen zijn bezet. Er is nog wel een leeg boomhuisje, maar dat heeft geen dak. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Elfen, Helpen, Wonen
Titel
Een huis voor Wiezewotje
Auteur
Guy Didelez
Illustrator
Frank Daenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009 | Andere uitgaven
[25] p. : ill.
ISBN
9789044810202
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Elfje Wiezewotje is verdwaald, ze is moe en zoekt een rustplaats. Ze vindt een leegstaand huisje bij de boselfen, maar het is er smerig en er wonen vleermuizen. In het elfenhotel is geen bed meer vrij en bij de kabouters zijn alle paddenstoelen bezet. Dan wijst een elf haar op een huisje in een boom, maar dit huisje heeft geen dak. Twee boselfen brengen haar naar de bosfee. Als het zelfs de bosfee niet lukt een dak op het huisje te toveren, komt er hulp uit onverwachte hoek. Een vermakelijk en vriendelijk prentenboek over elkaar helpen en gastvrijheid, met eenvoudige, maar rake tekst en expressieve prenten. In de prachtige paginagrote illustraties komen de flinke elfen en hun sprookjeswereld moeiteloos tot leven. De illustraties, geschilderd in warme kleuren en met wisselend perspectief, sluiten goed aan op de tekst en vullen deze zelfs aan: de elf die Wiezewotjes probleem uiteindelijk oplost, is te ontdekken en te volgen in de prenten. De tekst staat in een duidelijk lettertype met s…Lees verder

Een huis voor Wiezewotje

Wiezewotje,een stadselfje, is verdwaald boven het bos. Ze zoekt een klein dorpje op in de hoop dat er elfjes wonen die haar kunnen helpen. Ze komt in een leegstaand huisje aan waar vleermuizen wonen. Alles is er stuk en Wiezewotje heeft een hekel aan vieze beesten. Dan maar naar het Elfenhotel. Dat is stampvol. Ze kan er echt niet meer bij. Twee kleurige elfjes wijzen haar een huisje aan dat nog niet af is. Het huisje heeft echter geen dak. Misschien kan de bosfee haar helpen? Die raakt haar toverstok kwijt, maar dan komen alle dorpsbewoners aan vliegen met alle nodige materiaal om Wiezewotje een dak boven haar hoofd te geven. De nogal drukke illustraties ademen niet echt een sprookjesachtige sfeer uit, al duiken er massa's eigenaardige, onbestemde wezentjes in op. Het verhaaltje op zich stelt bitter weinig voor. Het is bovendien vrij stroef geschreven (Er mag dan geen bed meer vrij zijn in mijn hotel, maar het is wel mijn plicht om te zorgen voor alle bezoekers van ons dorp!) en d…Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia