Daisy
Nederlands

Heksenlach

Guy Didelez (auteur), Trees Vanhulle (verteller)
Wanneer het heksje Lelijke Lura veel mensengeld wint en dit wil gaan uitgeven in de mensenwereld, beleeft zij met haar vriendinnen de gekste avonturen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Loterijen, Rijkdom
Titel
Heksenlach
Auteur
Guy Didelez
Verteller
Trees Vanhulle  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
01:39:48
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde, zelfstandig te lezen, boekje over het heksje Trezebelle*. Wanneer het heksje Lelijke Lura de lotto wint, krijgt ze een koffer vol mensengeld dat ze met haar vriendinnen Trezebelle, Sybille met de Dikke Billen en Roos Netelroos wil uitgeven. Dat gaat snel, want heksen weten niet hoe de mensenwereld werkt. Ze komen in allerlei voor hen vreemde situaties terecht wat tot hilarische scènes leidt. Dat geld niet gelukkig maakt, blijkt wanneer Lura verandert en niet meer kan lachen. Haar vriendinnen besluiten daar wat aan te doen. Gezellig en humoristisch heksenverhaal. Het taalgebruik is hier en daar wat erg populair en de tekst bevat soms wat moeilijke grapjes (hk, heksenkracht, in plaats van pk; Klassepoester Beautyfarm). Leuke, goed bij het verhaal passende, eigentijdse zwart-witte pen- en aquarelillustraties. Verzorgde uitgave met een rustige bladspiegel en een aantrekkelijke omslag in zachte kleuren. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties